Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Συγχώνευση της Football League στη Super League 2, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της ποιότητας

 

Τα όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη του στη «Βραδυνή της Κυριακής», αναφερόμενος στην αθλητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο νόμου που αναμένεται να πάει στη Βουλή, που περιλαμβάνει τη συγχώνευση της Football League στη Super League 2.

-Πόσο επαναστατικοί ή πρωτοποριακοί αν προτιμάτε είναι οι αθλητικοί νόμοι που έχετε ψηφίσει κι αυτός που ετοιμάζετε;

«Η αθλητική μας μεταρρύθμιση με τους ν.4639/2019 και 4726/2020 ήταν μια “επανάσταση του αυτονόητου”. Ρυθμίσαμε ζητήματα διαφάνειας και τάξης στο αθλητικό οικοδόμημα που ζητούνταν -και απαιτούνταν- επί πολλά χρόνια, αλλά ουδείς είχε τολμήσει να τα εφαρμόσει, όπως για παράδειγμα την παγκόσμια πρακτική “καλής διακυβέρνησης” με τα όρια θητειών και ηλικιών για την αναγκαία ανανέωση στις Ομοσπονδίες και τη συμμετοχή των αθλητών στη λήψη των αποφάσεων με ψήφο στα ΔΣ. Στο σχέδιο νόμου, που φέρνουμε την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή, συνεχίζουμε την αθλητική μεταρρύθμιση. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι:

• Εφαρμόζουμε όσα μας αναλογούν ως Πολιτεία στην Ολιστική Μελέτη για το ποδόσφαιρό μας, που εκπόνησαν UEFA/FIFA έπειτα από τη συμφωνία με τον Πρωθυπουργό μας πέρυσι.

• Εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

• Ρυθμίζουμε για πρώτη φορά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Προπονητών και του επαγγέλματός τους.

• Περιορίζουμε με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας τις επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο από τρεις σε δύο με τη συγχώνευση της Football League στη Super League 2, για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα».

www.liganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου