Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Στον Πλαταμώνα η μία εκ των 16 μαρινών πανελλαδικά, που τιμήθηκαν με «Γαλάζια Σημαία»

Η μαρίνα «SavviMarine» στον Πλαταμώνα τιμήθηκε φέτοςμε «Γαλάζια Σημαία». Πρόκειται για μία από τις συνολικά 16 μαρίνες σε όλη την Ελλάδα, που έλαβαν την τιμητική αυτή διάκριση. 

Η βράβευση συνεπάγεται ότι η μαρίνα πληροί 38 αυστηρά κριτήρια, που έχουν σχέση με την καθαριότητα της μαρίνας, την οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Εν προκειμένω, η μαρίνα παρέχει περισσότερες από 90 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής έως 25 μέτρα καθώς και δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και megayachts.

H διάκριση αυτή, που προήρθε από ιδιωτική πρωτοβουλία, συνδυάζεται με τις επτά«Γαλάζιες Σημαίες», με τις οποίες τιμήθηκαν ισάριθμες ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου, μετά από κατάθεση των αντίστοιχων φακέλων από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ αρμόδιος φορέας υλοποίησης του «Προγράμματος Παρακολούθησης Ποιότητας Νερών Ακτών Κολύμβησης» είναι η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων για το πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία αποτελείται από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων:Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Υγείας, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.),  Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, καθώς και από Εθελοντές-Επιθεωρητές ακτών και μαρινών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου