Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Χωρίς SMS η εστίαση – Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάργησή τους

 Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση, με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου να αναμένεται να συμπαρασύρει μαζί του και τις απαγορεύσεις.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αποκάλυψε σήμερα πως από την προσεχή Δευτέρα δεν θα χρειάζονται SMS για τη μετάβαση σε κάποιο κατάστημα εστίασης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει πλήρης κατάργηση των μηνυμάτων.

«Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν», σχολίασε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Ωστόσο, το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Πιο συγκρατημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», τόνισε ότι δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί το sms στις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε αυτό να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου φέρνει, εν τω μεταξύ, και άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε χθες πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου θα προβλέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για εστίαση χωρίς sms έως τις 11 το βράδυ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι καθώς θα επιτρέπεται η διαδημοτική (και σε δεύτερο χρόνο η διαπεριφερειακή) μετακίνηση, δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS για επίσκεψη σε κατάστημα καφέ και εστίασης. Όλα αυτά αναμένεται, βέβαια, να συγκεκριμενοποιηθούν με τις ανάλογες ανακοινώσεις.

Ωράριο μετακινήσεων για τη Μ. Εβδομάδα και μετά τις 3/5

Υπενθυμίζεται ότι από χθες τέθηκε σε ισχύ το νέο ωράριο για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Ειδικότερα, για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την ημέρα του Πάσχα, η νυχτερινή απαγόρευση θα ξεκινά στις 22:00.

Από τις 3 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23.00, με τα καταστήματα να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για ντελίβερι και take away και πέραν του ωραρίου αυτού.

indicator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου