Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Pieria Weather - Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας

 Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με ενίσχυση του Βαρδάρη και πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες . Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στην Βόρεια Ελλάδα .

•Δυτική Μακεδονία :Από τις βραδινές ώρες αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας . Τις πρωινές ώρες ,περίπου 5π.μ-9π.μ ,χιονοπτώσεις αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας .

•Κεντρική Μακεδονία -Νομός Πιερίας : Κύριο χαρακτηριστικό της επιδείνωσης του καιρού στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι οι ισχυροί άνεμοι ,Βόρειας κατεύθυνσης ,καθώς και η πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας .Τις πρωινές ώρες(5π.μ-9π.μ) Στους Νομούς Πιερίας ,Πέλλας ,Ημαθίας και Κιλκίς αναμένονται ασθενής βροχοπτώσεις στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και ασθενείς  χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές- ίσως πρόσκαιρα και στα -350μ υψόμετρο -. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στις ανατολικές περιοχές της  Κεντρικής Μακεδονίας .Στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής δεν αποκλείεται τα ξημερώματα να χιονίσει πρόσκαιρα και πάνω από τα 300μ. Στις υπόλοιπες πεδινες περιοχές αναμένονται βροχές ασθενούς έως μέτριας   Έντασης .Στον Νομό Σερρών οι όποιες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται τα ξημερώματα για λίγη ώρα να σημειωθούν και σε πιο χαμηλά υψόμετρα (-200-250μ).

Στον Νομό Πιερίας δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα .Τα ξημερώματα θα σημειωθούν ασθενείς  βροχές στην πόλη της Κατερίνης και στις υπόλοιπες πεδινες περιοχές του Νομού .Ασθενείς  χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές περιοχές του Νομού .Είναι πιθανό πρόσκαιρα ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειωθουν και πάνω από τα 300-400μ.Ενισχυμένοι οι βόρειοι άνεμοι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης και η θερμοκρασία σε πτώση , 6-7 βαθμοί  τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ενώ δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια της ημέρας .Την Παρασκευή η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4-5 Βαθμούς και τις μεσημεριανές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους 14.

•Ανατολική Μακεδονία -Θράκη : Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινες περιοχές -κυρίως της Θράκης - . Δεν αποκλείεται να χιονίσει σε Σουφλι και Ορεστιάδα .Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις  μέτριας έντασης στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές .

-Λαγδάρης Βασίλης

Pieria Weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου