Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Πλούσιες δράσεις &θετικά αποτελέσματα στον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Κατερίνης

Ένα πλήθος συνεχών και θετικών δραστηριοτήτων αποτυπώνεται στον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης. Ο απολογισμός αφορά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Μαρτίου 2021. 

Στο πλαίσιο μιας συνοπτικής παρουσίασης, ο απερχόμενος Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Νταντάμης, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, καθώς και με ολόκληρη τη σχολική κοινότητα των 38 Δημοτικών Σχολείων και των 45 Νηπιαγωγείων του Δήμου, προχώρησαν, εδώ και 18 μήνες, σε επισκευές, επιδιορθώσεις,συντηρήσεις, προμήθειεςκαι εγκαταστάσεις εξοπλισμού,καθώς και σε προληπτικές παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες.

Το αντικείμενο δράσεων τους αφορά σε στέγες, υδρορροές (λούκια)κιγκλιδώματα, περιφράξεις, καυστήρες πετρελαίου, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σε δημιουργία e-bankingγια κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά και για όλες τις συναλλαγές που γίνονται, αλλά και σε προμήθεια κλιματιστικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, Laptop, βιντεοπροβολέων, φωτοτυπικών μηχανημάτων, γραφικής ύλης, πετρελαίου θέρμανσης, υλικών καθαριότητας και διαφόρων αναλωσίμων. Επίσης, η Επιτροπή προχώρησε και σε διανομή νέων γιλέκων και φορητών πινακίδων STOP για όλους τους σχολικούς τροχονόμους. 

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 

Επιπλέον, η Επιτροπή διαχειρίστηκε πέντε συμβάσεις για απεντομώσεις και απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων, για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, γιαλογιστική υποστήριξη, για είδη καθαριότητας καθώς και για προμήθεια πετρελαίου. 

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών (covid-19), η Επιτροπή, από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα,επικέντρωσε στην ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποδέχθηκε δωρεές αντισηπτικών, ειδών καθαρισμού, καθώς και μασκών μιας χρήσης για ενήλικες και παιδιά. Επιπλέον προχώρησε στη συνεχή προμήθεια μασκών και απολυμαντικών, στην απολύμανση κτιρίων και αιθουσών όποτε κρινόταν απαραίτητο.

Παράλληλα, στήριξε ουσιαστικά την τηλε-εκπαίδευση μέσω της διανομής 210 Tablet, τα οποία οι σχολικές μονάδες διαθέτουν σε μαθητές που δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για την παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω διαδικτύου. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: «ΣΥΝΕΤΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ»

Σε δηλώσεις του ο απερχόμενος Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης, Ιωάννης Νταντάμης,ανέφερε: «Με τις οδηγίες και τη συμπαράσταση του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, επί 18 μήνες υπηρετήσαμε με συνέπεια, συνέχεια και αποτελεσματικότητα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στηρίξαμε το έργο των Εκπαιδευτικών, των μαθητών,καθώς και των γονέων τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζεται. 

Παράλληλα, διαχειριστήκαμε με σύνεση και ακρίβεια τα κονδύλια που αφορούν λειτουργικά έξοδα των σχολείων.Σήμερα έχουμε τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις με την εξόφληση όλων των τιμολογίων του Οικονομικού έτους 2019-2020, έως και 18-03-2021.Πλέον δεν υπάρχει καμία οφειλή προς τρίτους και όλα όσα έχουν γίνει κατά τη θητεία μας, είναι πλήρως τακτοποιημένα. 

Να σημειωθεί ότι στις 30/9/2019 η Επιτροπή μας παρέλαβε από την προηγούμενη Σχολική Επιτροπή χρηματικό υπόλοιπο 156.113,95 ευρώ. Έως και 31/03/2021,το χρηματικό υπόλοιπο διαμορφώθηκε στις 540.401 ευρώ,καθώς απορροφήθηκε και η πρώτη χρηματοδότηση για το 2021, ύψους 151.000 ευρώ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου