Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Δήμος Κατερίνης: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στις Δ.Κ. Περίστασης & Καλλιθέας

- Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο

Τη βελτίωση των υφισταμένων οδικών υποδομών των Δ.Κ Περίστασης και Καλλιθέας της ΔΕ Παραλίας του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να εξασφαλίσει η εκτέλεση των προγραμματισμένων κατασκευαστικών εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, προϋπολογισμού 278.684,24 ευρώ.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έγινε χθες το απόγευμα, από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευστάθιου Κεραμιδιώτη.

«Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου μας εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί  από τις υπηρεσίες μας. Οι άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας συνεχίζονται»  τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης: «Οι προβλεπόμενες εργασίες  βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου θα υλοποιηθούν σε ολοκληρωμένα τμήματα ασφαλτοστρωμένων οδών (από διασταύρωση σε διασταύρωση), τα οποία παρουσιάζουν φθορές, παραμορφώσεις,  ρηγματώσεις, καθιζήσεις κ.λ.π. Στόχος μας η επαναφορά τους στο αρχικό – στο μέτρο του δυνατού – επίπεδο προκειμένου να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών». 

Η ανακατασκευή - επισκευή των φθαρμένων τμημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

•  Εργασίες ασφαλτοκοπής υφιστάμενων παλιών ασφαλτικών στρώσεων, με στόχο την ακριβή οριοθέτηση των θέσεων βελτίωσης, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να γίνονται στη συγκεκριμένη προβληματική επιφάνεια και μόνο, με δυνατότητα άμεσου ελέγχου των συνθηκών αποκατάστασης, χωρίς πρόκληση άσκοπων ζημιών σε υγιή τμήματα.

• Αποξήλωση ασφαλτοταπήτων εντός του ορίου που έχουν χαραχτεί με ασφαλτοκοπή.

• Εργασίες εξυγίανσης των υποκείμενων στρώσεων οδοστρωσίας (βάσης). Στη συγκεκριμένη φάση εργασιών βελτίωσης, θα εκτελούνται εκσκαφές και απομάκρυνση με κάθε πρόσφορο μέσο των μη υγειών ασφαλτικών στρώσεων κ.α.

• Ασφαλτική προεπάλειψη

• Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας 

 Το έργο προϋπολογισμού μελέτης: αξίας  278.684,24 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.  24 %) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτική  Ανάπτυξη της Ελλάδας  (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου