Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ανοίγουν τα λύκεια την Δευτέρα ακόμη και στις κατακόκκινες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη)

 

Άνοιγμα σχολείων 12 Απριλίου εν μέσω διαφωνιών εισηγείται η επιτροπή

Επτά ειδικοί - μεταξύ αυτών και ο Σωτήρης Τσιόδρας - διαφώνησαν στο άνοιγμα των Λυκείων από 12 Απριλίου

Άνοιγμα σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων στις 12 Απριλίου εισηγήθηκε - εν μέσω διαφωνιών - η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε από τις 10:00. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους για τρία βασικά ζητήματα: 

Αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων 

αν θα πρέπει να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου

ή αν θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί - παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στην επιτροπή ακόμη και από τον επικεφαλής της Επιτροπής, Σωτήρη Τσιόδρα - δέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλα τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις κατακόκκινες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη).

Εγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr τονίζουν ότι υπήρξαν τουλάχιστον επτά μέλη της επιτροπής, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής, Σωτήρης Τσιόδρας, που τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά του ανοίγματος σχολείων των τριών τάξεων του Λυκείου και ειδικά στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου. Οπως περιγράφουν πηγές του ethnos.gr, οι επτά ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτό θα αποτελέσει άλλη μία σπίθα για την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στη χώρα. Τελικά, όμως, οι ειδικοί ψήφισαν αυτό που είχε προαναγγείλει και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων από τις 12 Απριλίου.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά στην Επιτροπή συμμετείχαν 28 από τα συνολικά 32 μέλη της. Πάντως, το απόγευμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα κάνει ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου