Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εορτή του Πάσχα

Γιορτάζουμε σε λίγες μέρες τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή του Πάσχα και την Ανάσταση του Χριστού. Το μέγα μυστήριο της Ανάστασης αποτελεί τη νίκη του φωτός πάνω στο σκότος και τη συντριβή του ίδιου του θανάτου, ακτινοβολώντας ολούθε το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Το μήνυμα της Εορτής του Πάσχα, πάνω απ’ όλα είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται, αξίες διαχρονικές και τόσο επίκαιρες.

Στις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε εξαιτίας των πρωτοφανών συνθηκών συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου  αποτελεί φάρο ελπίδας και πηγή άντλησης θάρρους για όλη τη δοκιμαζόμενη ανθρωπότητα. Αντλώντας δύναμη και κουράγιο από τα Πάθη, τη Θυσία και την Ανάσταση του Θεανθρώπου μπορούμε να προσπεράσουμε τους σκοπέλους και τις προκλήσεις της σημερινής δύσκολης εποχής που ζούμε, καθώς μας δείχνουν το δρόμο της υπομονής και της πίστης. Ο Γολγοθάς του Χριστού και η αναστάσιμη λύτρωση, πρέπει να μας οδηγήσουν σαν πυξίδα στον εξαγνισμό και να μας υπενθυμίζουν ότι μετά από κάθε Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση.

Είθε το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις καρδιές όλων μας και να γεμίζει την ψυχή μας με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία.

Σε όλους τους Πιεριείς εκφράζω τις θερμές και εγκάρδιες ευχές μου. Εύχομαι από καρδιάς να περάσουν αυτές τις ευλογημένες ημέρες με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου