Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Έπεσαν οι υπογραφές για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στον Σβορώνο

 

Την άμεση έναρξη των εργασιών «Βελτίωσης υφιστάμενων οδικών υποδομών εντός της Δ.Κ Σβορώνου της Δ.Ε. Κατερίνης», προϋπολογισμού 201.612,00 ευρώ,σηματοδοτεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευστάθιου Κεραμιδιώτη, καθώς και του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεώργιου Παλαιοσελίτη. 

Πιο συγκεκριμένα, οι  υφιστάμενες οδοί που πρόκειται να βελτιωθούν - ασφαλτοστρωθούν βρίσκονται εντός του Σβορώνου και του οικισμού «Προσήλιο» της Δ.Κ Σβορώνου στην Δημοτική Ενότητα Κατερίνης.

«Πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις, που αναβαθμίζουν ριζικά το οδικό δίκτυο και την καθημερινότητα των δημοτών στον Σβορώνο. Η συντονισμένη και διαρκής βελτίωση των οδικών υποδομών στο σύνολο του Δήμου αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας»τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. 

«Οι εργασίες θα υλοποιηθούν με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και αναμένεται να διασφαλίσουν άνετη και ασφαλή μετακίνηση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες» σημειώνει από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης. 

Η ταυτότητα των εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης

Το έργο αφορά στις εργασίες βελτίωσης -αποκατάστασης του οδικού δικτύου εντός του Σβορώνου και του οικισμού «Προσήλιο» της Δ.Κ. Σβορώνου της Δ.Ε. Κατερίνης. Κατά τη διάρκεια αυτοψίας, η οποία διενεργήθηκε στο αστικό οδικό δίκτυο της Δ.Κ. Σβορώνου, εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία.

Η παρέμβαση αποσκοπεί στη βελτίωση του οδοστρώματος ώστε να παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στα κινούμενα οχήματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται να δρομολογηθούν οι παρακάτω εργασίες:

• Αποξήλωσης κατεστραμμένων ασφαλτικών οδοστρωμάτων ή οδοστρωμάτων από τσιμέντο

• Εκσκαφών.

•Ανακατασκευής οδοστρωσίας.

•Ασφαλτόστρωσης / τσιμεντόστρωσης.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης: 201.612,00 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.  24 %)χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτική  Ανάπτυξη της Ελλάδας  (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου