Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Α.Σ. ΧΟΥΡΟΝ Κατερίνης - "Αγώνας"

 

Πρέπει να αποδεχόμαστε τον αγώνα. Όσες φορές και αν αισθανθήκατε αποτυχημένοι επειδή κάτι δεν πραγματοποιήθηκε στο βαθμό που περιμένατε καθότι υπήρξε σκληρή και ευσυνείδητη προσπάθεια και η κατάληξη δεν ήταν επιθυμητή δεν σημαίνει ότι αποτύχατε .

Η αξία δεν έγκειται στο θετικό αποτέλεσμα αλλά στην καλοκαγαθία. Η αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε τέτοιες καταστάσεις είναι ότι αυτό που κατακτάται είναι η αρετή στις προσπάθειές μας κι όχι απαραίτητα η συγκομιδή ενός ακόμη βραβείου. Διότι το. βραβείο δεν σε κάνει ανώτερη προσωπικότητα αλλά προσθέτει στην βιβλιοθήκη σου μια ακόμη επιτυχία ή ίσως για ορισμένους ακόμη ένα  συλλεκτικό είδος βιολιού. Οπότε το καλύτερο είναι να προσπαθείς ταπεινά συλλογιζόμενος να γίνεις καλύτερος άνθρωπος κι όχι να παίζεις σόλο στο βιολί δημόσια ενόσω ακόμη μαθαίνεις το όργανο.

Η μεγαλύτερη αποτυχία για έναν αθλητή μαχητικών αθλημάτων δεν είναι η ήττα σε μια μάχη αλλά η αποβολή άνευ όρων απ' τον δάσκαλο του.

Για να διαπρέψει κάποιος/α στον αθλητισμό και γενικότερα στην ζωή του ως πολίτης με δικαιώματα και υποχρεώσεις, αρετές όπως σεβασμός και πειθαρχία θα πρέπει να είναι ενσωματωμένες στον χαρακτήρα του ασκούμενου. Κάθε επαναλαμβανόμενη μη αναστρέψιμη προσβολή προς το πρόσωπο του δασκάλου και συναθλητή οποιασδήποτε φύσεως θεωρείται αποτυχία.

Τημενίδαι_ΧΟΥΡΟΝ 

Coach manager Konstantinos Huron 

Kostas Huron Huridis

Εκπαιδευτής μαχητικών τεχνών

Υ.Γ. Με αφορμή το γεγονός ότι πολλοί άσχετοι επικαλέστηκαν το ρόλο του εκπαιδευτή εν καιρώ πανδημίας και προσβάλουν το άθλημα. Η εκπαίδευση νέων στα  μαχητικά απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και προσόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου