Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Ομιλία στη Βουλή: Εργάτες γης, συντάξεις, Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων

      Η Βουλευτής προερχόμενη από την Πιερία, έναν αγροτικό νομό, ξεκίνησε την τοποθέτησή της, χαιρετίζοντας την υπουργική τροπολογία που δίνει άμεση λύση στο θέμα των εργατών γης και της μετάκλησής τους, ένα κρίσιμο ζήτημα για τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας, για το οποίο ήταν σε διαρκή επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα με τους αρμόδιους Υπουργούς.

    Υποστήριξε επίσης, την τροπολογία που στοχεύει στην επιτάχυνση έκδοσης χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων με την ανάθεση σε δικηγόρους και λογιστές, απλοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες και αντιμετωπίζοντας ολιστικά τα όποια προβλήματα.

    Επί του κυρίως νομοσχεδίου, η Βουλευτής τόνισε ότι ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων είναι ένας σύγχρονος κώδικας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής και θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό εργαλείο για την αναβάθμιση του έργου των δικαστικών υπαλλήλων.

   Βασικές του μεταρρυθμίσεις αποτελούν το νέο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, που θα γίνεται πλέον βάσει μοριοδότησης με νέα σύγχρονα κριτήρια και φυσικά η θέσπιση δύο νέων κλάδων υπαλλήλων, του Κλάδου Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου και του Κλάδου Δικαστικής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων.

   Δύο θεσμοί δοκιμασμένοι και επιτυχημένοι στο χώρο της Δικαιοσύνης πολλών κρατών που θα συνεισφέρουν σημαντικά στο έργο των Δικαστών και στο μεγάλο διακύβευμα, της επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης. 

    Ο αγώνας για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης είναι ένας αγώνας που πρέπει να κερδηθεί, διότι επηρεάζει τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας και γιατί έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την οικονομία της πατρίδας μας. Διότι έτσι μόνο βρίσκει εφαρμογή το ύψιστο ατομικό δικαίωμα για δίκαιη δίκη, γιατί μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για κράτος δικαίου, επισήμανε χαρακτηριστικά κλείνοντας την τοποθέτησή της η Βουλευτής.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου