Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Ψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, συμπεριλήφθηκε η σημαντική ρύθμιση,  με την οποία παρατείνεται η θητεία των μελών των Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών έως τις 30 Ιουνίου 2021, ένα θέμα που είχαμε θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου.

Επίσης, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, διευκολύνεται η χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς παρατείνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η δυνατότητα να συνάπτουν και να ανανεώνουν συμβάσεις δανείων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Περαιτέρω, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για όλη την αγροτική εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν ως στόχο να προστατεύσουν τους παραγωγούς.

Η κυριότερη από αυτές, είναι ότι για πρώτη φορά οι παραγωγοί μας θα πληρώνονται μέσα σε 30 ημέρες για τα αλλοιώσιμα  προϊόντα και σε 60 ημέρες για τα λοιπά γεωργικά προϊόντα. 

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για τον αγροτικό κόσμο της χώρας που βάζει τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου