Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ανακοίνωση ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ του προγράμματος "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (Υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020)"

 

«Ανακοίνωση»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Πιερίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ‘Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (Υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020), ότι εκδόθηκε ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ που αφορά την τη 3η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο.

Στο πλαίσιο του Υπομέτρου 6.1 προβλέπεται, η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Στο ανωτέρω Υπομέτρο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνω των 18 ετών που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα είναι η υποβολή Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν για το έτος 2021.

Η Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Στήριξης-Φακέλων Υποψηφιότητας θα προσδιοριστεί στη σχετική δημόσια πρόσκληση η οποία θα εκδοθεί 

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Για περισσότερες Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: 

1. Στη Δ/ση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας (Τμήμα Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής – γραφείο 3), και στα τηλέφωνα των Υπεύθυνων Γεωπόνων:

2351-351-127 Σαμαρτζίδης Χαράλαμπος 2351-351-313 Χριστοδουλάκη Ελένη

2. Στο Δικτυακό τόπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας http://www.pkm.gov.gr/.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης

κ.α.α Π. Βουλγαρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου