Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Νίκη σωτηρία για τον ψυχωμένο Εθνικό 2-1 την Ελασσόνα με Σεχολάρι σκόρερ!

 

Με δυο γκολ του Αλέξανδρου Σεχολάρι ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου πήρε πολύτιμη νίκη επί του δυνατού και αξιόμαχου ΠΟ Ελασσόνας σε σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι αλλά η αντίδραση που έβγαλε η θεσσαλική ομάδα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Εκεί μίλησε η εμπειρία του Σεχολάρι που σκόραρε για δεύτερη φορά, δίνοντας ένα σημαντικότατο τρίποντο στην ομάδα του. Πλέον η ομάδα της Πιερίας αισθάνεται ακόμα πιο σίγουρη για την παραμονή της στην κατηγορία αφού η επιστροφή της στις επιτυχίες, της δίνει μεγάλο προβάδισμα απέναντι στις διεκδικήτριες για να παραμείνουν ομάδες, του ομίλου. 

Ήταν το 15ο λεπτό όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Κατσιαμήτα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γούπος έχασε τη μπάλα με τον Σεχολάρι που καραδοκούσε να πετυχαίνει εύκολα το 1-0 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι δε θα χαρούν για πολύ την επίτευξη του τέρματός τους. Τρία λεπτά αργότερα ο Ματούλας με όμορφο μονοκόματο σουτ μέσα απο την περιοχή του Καλαίϊτζίδη, θα πετύχει την ισοφάριση.

Στο 35΄ο Σεχολάρι θα βάλει ξανά μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Απο κερδισμένο φάουλ και εκτέλεση του Κατσιαμήτα και πάλι απο δεξιά και πλάγια, θα βγεί η σέντρα στο πρώτο δοκάρι με τον Χρήστο Καρτσαμπά να την περνάει με το κεφάλι μέσα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων και τον έμπειρο επιθετικό του Εθνικού να πετάγεται στο 2ο δοκάρι και να πετυχαίνει το 2-1.

Στο 42΄ο Ματούλας σούτερε στην κίνηση και η μπαλα πέρασε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Γούπου.

Στο 2ο μέρος η Ελασσόνα μπήκε καλύτερα και έψαξε την ισοφάριση. Οι παίκτες του Γιάννη Κωνσταντινίδη επηρεασμένοι απο το άγχος για την κατάκτηση των βαθμών, έδωσαν χώρο στους Θεσσαλούς με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να χάσουν το τρίποντο. 

Στην κυριότερη ευκαιρία της φιλοξενούμενης ομάδας στο 52΄ επικίνδυνος Ματούλας έφυγε στην πλάτη των αμυντικών του Εθνικού και βγήκε μόνος απέναντι στον Καλαϊτζίδη. Το μακρινό πλασέ του όμως, πέρασε άουτ δίπλα στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 88΄ο Μαργαρίτης θα σουτάρει απο καλή θέση για να καθαρίσει το παιχνίδι μετά απο καλή συνεργασία με τον Φερνάντο Κόλα, το σουτ όμως που θα επιχειρήσει, θα αποκρουστεί απο τον Γούπο.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη απο την Ημαθία, ο οποίος απέβαλε τον Λαγό με 2η κίτρινη στο 85΄. Βοηθοί του οι Καλινιώτης και Ζουρνατζίδης.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου (Γιάννης Κωνσταντινίδης): Καλαϊτζίδης Απόστ., Δαλαμήτρας, Καρτσαμπάς Αλεξ., Χατζηδίμπας, Καρτσαμπάς Χρ. (46΄Παπάς), Καλαϊτζίδης Νίκ.(60΄Κόλα Φερν.), Σεχολάρι (Μυστρίδης), Κόλα Λάντι, Κατσάρας, Κατσιαμήτας, Τσενικλής (60΄Γιαζιτζόγλου Σάβ.).

ΠΟ Ελασσόνας (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας, Γκαντούνας, Λαγός, Προτζιόνι, Νταμπώσης, Γκαμπέτας, Φουρκιώτης, Λαζαρίδης, Ματούλας, Καραγκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου