Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Πιερικός - Τρίγλια 2-0 Κυβελίδης και Παπαδόπουλος τα γκολ! Ποιότητα και εμπειρία οι Κατερινιώτες!

 Ο Πιερικός πήρε τρείς ακόμη σημαντικότατους βαθμούς, αξιοποιώντας μέχρι στιγμής στο έπακρο την έδρα του και κερδίζοντας με το καθαρό 2-0 την ομάδα της Τρίγλιας.

Οι Κατερινιώτες ποιο ποιοτικοί στο ρόστερ τους και με μεγαλύτερη εμπειρία απο τους αντιπάλους τους, κατάφεραν στο 2ο ημίχρονο να "ξεκλειδώσουν" την καλοδουλεμένη αμυντική γραμμή της φιλοξενούμενης ομάδας και  να πετύχουν μια πολύτιμη νίκη, η οποία τους κρατάει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο μακράν κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Πιερικού στα μέχρι τώρα παιχνίδια Γιώργος Μακρής, ήταν και σήμερα ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων και με την εμπειρία του, τράβηξε σαν ηγετική φυσιογνωμία τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, σε μια προσπάθεια που απέδωσε καρπούς στις αρχές του δευτέρου μέρους. 

Εκεί ένας άλλος πολύπειρος ποδοσφαιριστής, ο Λεωνίδας Κυβελίδης, έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στην επικράτηση της μελανόλευκης ομάδας, για να έρθει ένας νεαρότερος και πολλά υποσχόμενος επιθετικός, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, να "σκοτώσει" κάθε επιθυμία της ομάδας του Κώστα Γεωργιάδη να επιστρέψει, διεκδικώντας να πάρει κάτι απο το παιχνίδι.

Απο εκείνο το σημείο και μετά η Τρίγλια προσπάθησε να μειώσει και να βάλει δύσκολα στο σύνολο των Παναγιώτου-Θεοδοσιάδη αλλά όποτε χρειάστηκε ο Φώτης Καραγκιολίδης ήταν εκεί, χαλώντας τα σχέδια των επιθετικών των φιλοξενουμένων, που έφυγαν τελικά χωρίς να καταφέρουν να πάρουν κάτι μαζί τους απο την Κατερίνη.

Το πρώτο μέρος μοιρασμένο με τον Πιερικό να ψάχνει το γκολ αλλά την Τρίγλια να μην δίνει χώρους.

 Στο 47΄ο Κυβελίδης θα κάνει το 1-0. Ο Παπαδόπουλος θα κλέψει την μπάλα απο δεξιά και θα αφήσει στον Γκατσολάρι. Αυτός θα κάνει πολύ ωραία πλαγιοκόπηση  και θα σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, με τον Χαρτσιά να φέρνει την μπάλα με το κεφάλι στον Κυβελίδη και τον επιθετικό του Πιερικού να σκοράρει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική με εύκολο καλοζυγισμένο πλασέ.

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν τελειώσει για τους γηπεδούχους και ο Παπαδόπουλος στο 50΄θα "κλειδώσει" το τρίποντο για την ομάδα του. Ο Μακρής θα βγάλει πολύ καλή κάθετη μπαλιά στον Κυβελίδη κι αυτός με μια θα πεί στον νεαρό επιθετικό του Πιερικού, "πάρε και βάλε". Μια φανταστική φάση για τους μελανόλευκους που θα τελειώσει με ιδανικό τρόπο αφού το δυνατό διαγώνιο σουτ του Παπαδόπουλου, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα Παλαβράκη.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν 2 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα τον Τότσκα που είδα τη δεύτερη κίτρινη του διαιτητή της συνάντησης.

Σφύριξε ο Θεοχάρης με βοηθούς τους Καλύβα και Μάνο.

Πιερικός (Παναγιώτου-Θεοδοσιάδης): Καραγκιολίδης, Χαρτσιάς (77′ Ντόσης), Γιαλαμίδης, Κανταρτζής, Τακίδης, Μακρής, Παπαδόπουλος (86′ Μηλιώτης), Δεμηρτζόγλου (64′ Τοπαλίδης), Κυβελίδης (77′ Ροβίνας), Ίτσιος, Γκατσολάρι (86′ Ιντζόγλου).

ΠΟ Τρίγλιας (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Καλαϊτζίδης (61′ Σμυρλής), Ευθυμιάδης (61′ Ντούνγκα), Α. Παπαστεριανός, Σγούρης (67′ Στοΐνοβιτς), Μ. Παπαστεριανός, Σαρβανίδης, Δόρης, Τότσκα, Ζγκούρι, Ποζατζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου