Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Οριστικά σε ένα γύρο το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής - Σέντρα στις 11 Απριλίου!

 

Την προσεχή Κυριακή (11/4) επιστρέφει οριστικά στη δράση το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αν και θα συνεχιστεί... κουτσουρεμένο, όπως αναμενόταν άλλωστε.

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τη Δευτέρα (5/4), θα γίνουν δηλαδή μόνο οι αγωνιστικές που υπολείπονταν για τον πρώτο γύρο κι εν συνεχεία θα ακολουθήσουν μπαράζ των 10 πρωταθλητών των ομίλων.

Αυτοί θα χωριστούν σε ομίλους Βορρά και Νότου και οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ θα πάρουν την άνοδο για τη Football League.

Για τις ομάδες που δεν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα τα αποτελέσματα των αγώνων που είχαν δώσει ισχύουν κανονικά και από εκεί και πέρα θα χάνουν με 3-0 τα ματς στα χαρτιά και θα υποβιβαστούν, χωρίς πάντως να έχουν επιπτώσεις για την επόμενη σεζόν, να ξεκινήσουν δηλαδή με αφαιρέσεις βαθμών.

«Η ΕΕ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

- Ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ως ημερομηνία επανέναρξης ορίστηκε η 11η Απριλίου 2021. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες.

Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ», αναφέρεται από πλευράς ΕΠΟ.

gnomi.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου