Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Pieria Weather - Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων η Πιερία

EKΤAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3/2021 ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ 21/3/2021

ANAΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό εισέρχεται στον Ελλαδικό χώρο από το Ν-ΝΔ Ιόνιο. Καθώς κινείται Ανατολικότερα αναμένεται να επηρεάσει με έντονα φαινόμενα τις περισσότερες περιοχές της Χώρας μας.

-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Αυξημένες νεφώσεις ήδη από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στην Κ.Μακεδονία με βροχές-αρχικά ασθενούς έντασης-και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Ένταση των φαινομένων από το πρωί του Σαββάτου. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής που τοπικά ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της Κυριακής ωστόσο με μειωμένη ένταση. Τα πιο έντονα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία αναμένονται στους Νομούς Πιερίας,Πέλλας και Ημαθίας. Αξιόλογες βροχές θα δεχτούν και οι Νομοί Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

ΝOMOΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;

O Νομός Πιερίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων. Βροχές αναμένουμε ήδη από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. Ta φαινόμενα θα ενταθούν ιδιαίτερα από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και θα παραμείνουν ισχυρά όλη την διάρκεια της μέρας. Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός και κατά την διάρκεια της Κυριακής. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από τον Δήμο Κατερίνης και Νοτιότερα.

-ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Ισχυρές βροχές αναμένονται στην Δυτική Μακεδονία από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως και την Κυριακή το βράδυ. Χιονοπτώσεις ισχυρές ,αρχικά στις ορεινές περιοχές . Από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως προς τα ξημερώματα της Κυριακής σοβαρή υποψηφιότητα για πυκνές χιονοπτώσεις υπάρχουν ακόμα και για τις πόλεις της Δ.Μακεδονίας, κυρίως η Φλώρινα και η Κοζάνη.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού την επομένη εβδομάδα ,τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν σε νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα . Βέβαια, δεδομένης της εποχής που διανύουμε θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να έχουμε μια συνολική εικόνα. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως υπάρχει ενδεχόμενο την Τρίτη να χιονίσει έστω και πρόσκαιρα ακόμα και σε πεδινές -ημιπεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Μεγαλύτερες πιθανότητες για χιόνια σε πεδινές περιοχές έχουν τα βορειότερα τμήματα της Κ.Μακεδονίας, δηλαδή οι Νομοί Πέλλας ,Ημαθίας ,Κιλκίς,Θεσσαλονίκης αλλά και οι περιοχές γύρω από την κοιλάδα του Αξιού. Μόλις ξεκαθαρίσουν τα προγνωστικά στοιχεία θα υπάρξει αναλυτική πρόγνωση.

Λαγδάρης Βασίλης

Pieria Weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου