Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Το lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε - Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στρατηγικής και άνοιγμα της αγοράς

 Για την αποδοτικότητα του συνεχούς lockdown, το ενδεχόμενο να ανοίξει σταδιακά η αγορά και το εμβόλιο της AstraZeneca, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Άλκης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος εκτίμησε ότι το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στρατηγικής. Αναφερόμενος στις περιορισμένες αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας, σημείωσε ότι στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

"Καλό είναι, επειδή η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, να αλλάξουμε τη στρατηγική, με αύξηση των τεστ, με ιχνηλάτηση και επίταση της ενημέρωσης για σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, συν τηλε-εκπαίδευση και τηλεργασία" σημείωσε ο καθηγητής.

"Επειδή το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, σκόπιμο να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς", τόνισε. Ωστόσο, παρατήρησε ότι είναι "οξύμωρο ότι συζητείται τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας".

Όσον αφορά στο θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, η χορήγηση του οποίου έχει ανασταλεί σε μια σειρά από χώρες, μετά από περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι "προς το παρόν δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα που να συνδέουν το εμβόλιο με τις θρομβώσεις". Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα εν λόγω περιστατικά είναι ελάχιστα.

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου