Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ανατροπή δεδομένων και ξανά στον πάγο Football League, Γ' Εθνική και Α' κατηγορία Γυναικών

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως λόγω των νέων περιορισμών για τον κορωνοϊό, σταματούν από αύριο και τουλάχιστον για δυο εβδομάδες έως 16/3 τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπως και οι προπονήσεις σε όσα πρωταθλήματα ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν στις περιοχές που είναι σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συνεχιστούν μόνο τα πρωταθλήματα της Super League, της Super League 2, της Basket League (Α1 Μπάσκετ) και της Volley League (βόλεϊ Ανδρών).

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άλλα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που είχαν ξεκινήσει ή επρόκειτο να ξαναρχίσουν, όπως η Α1 μπάσκετ γυναικών, η Α1 πόλο ανδρών και το xάντμπολ ανδρών μπαίνουν εκ νέου στον πάγο στις περιοχές που είναι σε βαθύ κόκκινο.

Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, επηρεάζουν τόσο τη Football League, όσο και τη Γ’ Εθνική που επέστρεψαν πρόσφατα στις προπονήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση είχε επιτρέψει την επιστροφή στις προπονήσεις, των ομάδων της Γ’ Εθνικής και της Α’ κατηγορίας γυναικών. 

Η επιβαρυμένη όμως επιδημιολογική εικόνα της χώρας ανατρέπει αυτά τα δεδομένα καθώς όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Σχετικά με τον αθλητισμό στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων εγκαταστάσεων εξαιρείται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις αγώνες χωρίς τη παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Super League 1 και Super League 2, στα πρωταθλήματα α’ καλαθοσφαίρισης ανδρών και στην α’ κατηγορία ανδρών πετοσφαίρισης ανδρών και μόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδία, όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται».

Σε βαθύ «κόκκινο» εντάσσονται οι εξής περιοχές: Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα (εκτός από Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Λάρισα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Χίος, Ρόδος, Δήμος Καλυμνίων. 

Πρακτικά λοιπόν οι περισσότερες ομάδες της FL και της Γ’ Εθνικής δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

* Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων εγκαταστάσεων, εξαιρείται η χρήση εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα Super League, Super League 2, Basket League και Volley League.

* Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες μέρες.

* Επιτρέπεται κανονικά η προπόνηση των αθλητών και αθλητριών που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου