Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εποπτεύει το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, ώστε να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων”.

«Ήδη, από την πρώτη στιγμή που καταγράφηκαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, υπηρεσιακά κλιμάκια επόπτευσης του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ανάπτυξη, ώστε να υπάρχει άμεση καταγραφή των πιθανών προβλημάτων που θα προκληθούν από την βροχόπτωση και χιονόπτωση που παρατηρείται στην Πιερία», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Μέχρι στιγμής, η βροχόπτωση που παρατηρείται σε όλο το Νομό, δεν έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ η χιονόπτωση που καταγράφεται από το πρωί στο οδικό δίκτυο μετά τον Άγιο Δημήτριο ως τα όρια με την Θεσσαλία, δεν δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση των οχημάτων.

Ωστόσο,  προϊόντος του χρόνου και όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας, θα μεριμνήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με ρήψη άλατος ή / και με χρήση άλλων μηχανικών μέσων, για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Για κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου