Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες - Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Καθαρά Δευτέρα, πέραν του άστατου καιρού, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, καθώς επίσης μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα έξι μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα φτάνουν κατά τόπους τα 8-9 μποφόρ.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα εκδηλωθούν ανά ημέρα.

 Την Κυριακή 14/03 ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή (14/3)

Λίγες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατα τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι και κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυστική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου