Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Βασίλης Κασκανέτας - Τυχερός που δεν υπηρετώ αυτήν την αστυνομία που πρωταρχικός της ρόλος είναι η εφαρμογή των μέτρων κατά τις πανδημίας

Ζητήσαμε την άποψη ενός από τους πλέον έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής αστυνομίας, συνταξιούχο πλέον, και καλό φίλο τον Βασίλη Κασκανέτα που έχει άποψη και την εκφράζει για να δούμε και απο την πλευρά του αστυνομικού τα τελευταία γεγονότα, με τον ξυλοδαρμό του νεαρού απο αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη.

Να πούμε ότι η τοποθέτηση του Βασίλη Κασκανέτα, έγινε το πρωί της Τρίτης, πολύ πρίν λάβουν χώρα τα επεισόδια στο αστυνομικό τμήμα και τον σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού στη Νέα Σμύρνη.  

Να δούμε λοιπόν την τοποθέτηση του:

<< Καλή μας ημέρα Μπάμπη και σε όλους τους φίλους!

Πρώτα πρώτα θα πρέπει να σε ευχαριστήσω για την επιλογή σου και την πρόσκληση.

ξέρω, ότι μπορείς και είσαι σε θέση να ζητήσεις απόψεις και θέσεις από ειδικούς και τέλος πάντων ανθρώπων που υπηρετούν και είναι τώρα στα πράγματα - διοικούντες, συνδικαλιστές..

Και κατά δεύτερον και προτού εκφράσω οποιαδήποτε άποψη και πολύ σημαντικότερο είναι ότι σε καμία περίπτωση η δική μου θέση δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει κανέναν άλλο εκτός από εμένα και ότι αυτή μου η άποψη δεν μπορεί να είναι ανώτερη καμιάς των απόψεων όλων των φίλων.

Θα μιλήσω όπως τον παλιό καλό καιρό στις συναντήσεις μας στα καφέ μας και τις συζητήσεις μας.

Να πω.. πως μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας και με "αδόκιμο"τερματισμό αυτής σήμερα αισθάνομαι τυχερός που δεν υπηρετώ αυτήν την αστυνομία.

Μία αστυνομία που πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα της έχει την εφαρμογή των μέτρων κατά τις πανδημίας.

Στην αστυνομική πρακτική τους κανόνες που διέπουν τον οργανισμό του σώματος όπως και άλλοι νόμοι του κράτους επιτρέπουν την χρήση βίας στον αστυνομικό κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Η πολιτεία μας δεν διαφέρει ιδιαίτερα νομοθετικά από τις χώρες που ανέφερες φίλε και η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στην χώρα μας είναι ίδια.

Συγκεκριμένα.. στο περιστατικό, από ότι είδα και γω από την δημοσιοποιηση του, μια ομάδα αστυνομικών όπου σαφώς και υπήρχε επικεφαλής που έλεγχε και κατηυθυνε τις πράξεις των ανδρών της και για τα αποτελέσματα των πράξεων της σήμερα ελέγχεται!

Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω ιδιαίτερα και πιο συγκεκριμένα το περιστατικό διότι δεν έχω όλη την εικόνα..

Όμως από αυτή την εικόνα που έχουμε όλοι μας λυπήθηκα και γω όπως όλος ο κόσμος.

Δεν γνωρίζουμε τι προηγήθηκε και τι ήταν αυτό που έφερε την ομάδα να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο όμως γνωρίζω πολύ καλά ότι κανένας αστυνομικός δεν ξεκινά την ημέρα του λέγοντας σήμερα θα δείρω κόσμο ούτε παίρνει εντολή από τους ανώτερους του να πράξει αυτό.

Αυτό που έρχεται στο μυαλό του καθένα μας και εφόσον δεν είναι αναγκαία η χρήση βίας είναι ότι μάλλον όλοι μας έχουμε κουραστεί από εξαντλητική και συνεχόμενη εφαρμογή μέτρων με το κλείσε και άνοιξε και πως ότι κι από την πλευρά των αστυνομικών υπάρχουν άνθρωποι.

Στο επόμενο διάστημα και στην έρευνα που θα ακολουθήσει θα κριθεί αν κάποιος υπερεβαλλε και οι νόμοι θα εφαρμοστούν.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΔΤ είναι πολύπειρη και ικανότατη!

Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους μας..>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου