Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Τηλεδιάσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου με επίκεντρο τον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου κ. Γεώργιο Καραλή. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης,  σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τουρισμό λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου αρχικά ενημέρωσε τον  Δήμαρχο κ. Γερολιόλιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Καραλή  για τις δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί από το Γραφείο Τουρισμού Π.Ε. Πιερίας, σύμφωνα και με τη στρατηγική που έχει χαράξει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και πάντα σε συνεργασία με την Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, κατέθεσε σειρά προτάσεων για δράσεις τόνωσης του τουριστικού προϊόντος σε επίπεδο νομού.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε μια εκτενής συζήτηση για τον τουριστικό σχεδιασμό της Πιερίας και συγκεκριμένα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με επίκεντρο τον Όλυμπο, που αποτελεί εθνικό «brand name», καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που μπορούν να αναπτυχθούν με την αξιοποίηση του μοναδικού φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής, συνθέτοντας τη δυνατή τουριστική ταυτότητα της Πιερίας. Παράλληλα, συζητήθηκαν, θέματα, που αφορούν στην ανάγκη συντονισμένης και εντατικής προβολής της Πιερίας, με τη συνεργασία των τριών Δήμων και  όλων των αρμόδιων φορέων.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος  ευχαρίστησε την κα Σοφία Μαυρίδου για τις ενέργειές της και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των δομών του Δήμου.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε την πρόθεση τη δική της όσο και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αποστόλου Τζόβα να συμβάλλουν στην τουριστική προβολή της περιοχής και  επεσήμανε πως θα είναι συνοδοιπόροι σε όσες προσπάθειες δρομολογηθούν από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεδιασκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για θέματα τουρισμού  θα συνεχιστούν με τον Δήμο Κατερίνης,  με τον Δήμο  Πύδνας- Κολινδρού  και με  τουριστικούς φορείς διότι μόνο με τη συνέργεια τοπικών αυτοδιοικητικών και τουριστικών φορέων θα επιτύχει αφενός η συνέχιση λειτουργίας του τουρισμού, ακόμη και εν μέσω υγειονομικής κρίσης, και αφετέρου η περαιτέρω ανάπτυξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου