Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Η Βουλευτής, ως εισηγήτρια του ιστορικού νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη.

Συζήτησε μαζί του για την ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής της Ελληνικής Ομογένειας στην εκλογική διαδικασία, αλλά και για τις λεπτομέρειες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι συμπατριώτες μας θα δηλώνουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε επίσης η κινητικότητα των υπαλλήλων στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και το νομοσχέδιο για την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, για το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα η δημόσια διαβούλευση. 

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει να επαναφέρει την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, καταργώντας την απλή αναλογική που αποδείχθηκε καταστροφική για τη λειτουργία των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά συνέπεια για την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών.

Η κυρία Μάνη ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, δηλώνοντας αμφότεροι ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία, ενόψει των σημαντικών νομοσχεδίων που θα κατατεθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου