Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ευχαριστήριο του μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, τόσο πολύ έχουμε συνηθίσει στην πλήρη απαξίωση και την κοροϊδία, που όταν κάποιος κάνει απλά αυτό που επιβάλλει το καθήκον του, αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας. Άλλωστε, για όσους ασχολούνται με τα κοινά, μερικές φορές δεν υπάρχει καμία άλλη ανταμοιβή εκτός από την αναγνώριση του έργου τους.

Κάποιοι, διαβάζοντας το κείμενο αυτό, θα σπεύσουν να μιλήσουν για γλείψιμο, όμως το σχολείο μας έχει αποδείξει στο παρελθόν και θα το επαναλάβει και όσες φορές χρειαστεί και στο μέλλον, πώς δεν φοβάται να καταγγείλει τα κακώς κείμενα, αλλά και να διεκδικήσει όλα όσα αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μας κοινότητας.

Αναγνωρίζοντας τις καλές προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και την ανταπόκρισή της σε αρκετά από τα αιτήματα του σχολείου μας, θέλουμε να πούμε δημόσια και χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς, που έχουν συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών υπό τις οποίες παρέχεται το εκπαιδευτικό έργο στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Τα ονόματα που θα αναφερθούν είναι με τυχαία σειρά. Επίσης θα αναφερθούν ενδεικτικά μερικές από τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε λοιπόν τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Θάνο Μπαρμπαγεωργόπουλο, που υλοποιώντας την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, συνέβαλε στο να εισέλθει το σχολείο μας, μας στον 21ο αιώνα, γλιτώνοντας τους μαθητές μας από πονοκεφάλους και προβλήματα όρασης λόγω της ακτινοβολίας των οθονών CRT και του απίστευτου θορύβου των αρχαίων Η/Υ, με τους οποίους ήταν εξοπλισμένο το εργαστήριο πληροφορικής.

Επιπλέον όμως με την προσωπική του φροντίδα, τοποθετήθηκαν δύο κλιματιστικά στο κτίριο της Διοίκησης (χρόνιο αίτημα του σχολείου), αντικαταστάθηκε το χαλασμένο κλιματιστικό στο κυλικείο, καθαρίστηκαν τα λούκια που ήταν βουλωμένα και ακαθάριστα για 2 χρόνια στο κεντρικό κτίριο και ποιος ξέρει για πόσα χρόνια στα υπόλοιπα κτίρια του συγκροτήματος, συντηρήθηκαν 44 αρχαία κλιματιστικά με τα οποία θερμαίνονται οι άθλιες προκάτ αίθουσες του σχολείου, επισκευάστηκε η σπασμένη εξωτερική πόρτα, επισκευάστηκε και αποκαταστάθηκε ένας μεγάλος αριθμός από καρέκλες  γραφείου, που ήταν σε τραγική κατάσταση, αντικαταστάθηκαν λάμπες, πρίζες, διακόπτες κλπ που ήταν επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών και αγοράστηκε υλικό, που είναι απαραίτητο για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης κλπ.

Επίσης με κονδύλι της Σχολικής Επιτροπής, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, αγοράστηκαν χρώματα και υλικά με τα οποία, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με προσωπική εθελοντική εργασία κατάφεραν, ξεκινώντας από την περσινή καραντίνα και συνεχίζοντας μέσα στο καλοκαίρι αλλά και στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, να συντηρήσουν και να επαναφέρουν σε σχετικά καλή κατάσταση τις προκάτ αίθουσες του σχολείου, οι οποίες έχουν κλείσει προ πολλού τον κύκλο ζωής τους.

Επιπλέον, μιας και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης είναι και το μοναδικό σχολείο του νομού για το οποίο δεν υπάρχουν βιβλία για το 1/3 των μαθημάτων που διδάσκονται, μεγάλη υποστήριξη στο έργο μας αποτελεί το καινούργιο φωτοτυπικό μηχάνημα, που τέθηκε στην διάθεση του σχολείου.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Συμεωνίδη, καθώς και στην υπόλοιπη τεχνική υπηρεσία του Δήμου, (ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα των κυρίων Γκαβαρδίνα, Παλιοσελίτη, Καγιά) καθότι από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον για το σχολείο, πραγματοποιώντας εκτός από εργασίες συντήρησης και έργα αναβάθμισης.

Ένα τέτοιο έργο ήταν η τοποθέτηση κυβόλιθων για να μην μετακινούνται οι μαθητές τσαλαβουτώντας στις λάσπες, όταν πηγαίνουν στις τουαλέτες ή σε άλλους χώρους του σχολείου (πρώην ΚΕΓΕ).

Έγινε αντικατάσταση σπασμένου λέβητα στο κεντρικό κτίριο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατά τη  διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, περιορίζοντας στο ελάχιστο την ταλαιπωρία λόγω ψύχους.

Τα υδραυλικά του σχολείου έχουν επισκευαστεί επανειλημμένα, καθότι υφίστανται φθορές, τόσο λόγω της μεγάλης τους ηλικίας, όσο και λόγω των ζημιών, που προκαλούν οι νυχτερινοί επισκέπτες. Ομοίως και τα ηλεκτρολογικά του σχολείου, που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, δέχονται «ενέσεις», που παρατείνουν τη ζωή τους.

Υδροδοτήθηκε και ηλεκτροδοτήθηκε (επιτέλους) ένα τμήμα του πρώην ΚΕΓΕ, που ήταν επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιηθεί, λόγω των αυξημένων αναγκών του σχολείου την φετινή σχολική χρονιά.

Διασώθηκε το μικρό σπιτάκι στην βορειοδυτική πλευρά του σχολείου, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα ατομικών οργάνων και απειλούταν η σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού επισκευάστηκε τμήμα της υπό κατάρρευση στέγης και αντικαταστάθηκαν σάπιοι πάσσαλοι, που την υποστήριζαν.

Ένα ευχαριστώ οφείλουμε στον κ. Γιώργο Σαββίδη για την βοήθεια που έχει προσφέρει  και τις λύσεις, που έχει δώσει σε θέματα του σχολείου, που ανήκουν στην αρμοδιότητά του.

Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την σημαντική βοήθεια, που έχει δώσει διαχρονικά στο σχολείο μας ο κ. Γιάννης Μπεϊνάς, τόσο με τη συμμετοχή του στον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας, όσο και με τον θεσμικό του πλέον ρόλο, αφού επανειλημμένα έχει συμβάλλει στην προώθηση αρκετών αιτημάτων του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γιώργο Κυριακίδη, αφού με δική του προσωπική παρέμβαση, λύθηκε το σοβαρότατο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικό πρόβλημα καθαριότητας του σχολείου μας. Έτσι πλέον, παρά τα πολύ μεγάλα γνωστά κτιριακά προβλήματα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου, μπορούν και διαβιούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κα Μαρία Τερζίδου, καθώς και το Δ.Σ. του Ωδείου, που ανέλαβαν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά και με θάρρος προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με την πιστοποίηση των μαθητών του σχολείου μας στην αρμονία, κάτι που αποτελεί νομοθετημένη υποχρέωση της πολιτείας, η οποία για άγνωστους λόγους δεν υλοποιείται.

Φυσικά, όταν κάποιος προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά είναι απίθανο να μην καεί. Ο λόγος για την γνωστή πλέον ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή, από το γνωστό κόμμα των ψευτοεπαναστατών, με την οποία επιχειρήθηκε η σπίλωση τόσο του σχολείου μας όσο και του Δημοτικού Ωδείου, με αναφορά ψευδών, συκοφαντικών και ανυπόστατων γεγονότων.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την κ. Ζωγραφούλα Μορφακίδου, για τις φιλότιμες προσπάθειες, που καταβάλει για την βελτίωση της σίτισης των μαθητών του σχολείου. Ωστόσο, επειδή οι μαθητές του σχολείου δικαιούνται πλήρη σίτιση και όχι ένα απλό σάντουιτς, θα διεκδικήσουμε για τη επόμενη χρονιά την υλοποίηση της συγκεκριμένης υποχρέωσης της πολιτείας.  

Πιστεύουμε ότι το παρόν κείμενο, αποτελεί μια αναγνώριση των προσπαθειών, που γίνονται για την βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου μας, εκ μέρους του Δήμου. Για να μην υπάρχουν όμως παρερμηνείες, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι όσα και αν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, παραμένουν αρκετά να γίνουν ακόμα στο μέλλον, τα οποία φυσικά δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε, με αποκορύφωμα την ανέγερση του νέου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο, για την οποία, ενώ υπάρχει σχετικό ΦΕΚ από το 2018, μέχρι σήμερα 3 χρόνια μετά, δεν φαίνεται να έχουν γίνει και πολλά πράγματα, πέρα από υποσχέσεις.

Με τη ελπίδα ότι τα καλύτερα έπονται, δηλώνουμε ότι το Μουσικό Σχολείο, θα συνεχίσει το πολυσύνθετο έργο του, παραμένοντας πάντα ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

Γιώργος Βαρδακώστας

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου