Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Να σταματήσει η τρομοκρατία και η εξαθλίωση. Να ξεκινήσει άμεσα ο αθλητισμός, να ζωντανέψει ο πολιτισμός. Έλληνες είμαστε μας σκοτώνετε

 

Η κοινωνία μας δοκιμάζεται, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός έχουν νεκρώσει, γιατροί, λοιμοξιολόγοι πρωταγωνιστούν, δημοσιογράφοι παραπληροφορούν, αστυνομικοί κατ΄εντολή ενός "μπερδεμένου" κράτους επιβάλουν εξοντωτικά πρόστιμα σε οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες και τρομοκρατούν, ότι χαρίζει το χαμόγελο έχει παυθεί και επικηρυχθεί, με τις αντοχές μας να βρίσκονται πλέον, σε,  κάτω των ορίων τους πλαίσια.

Η Ελλάδα, η χώρα του αθλητισμού και του πολιτισμού αργοπεθαίνει. Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, τον Όμηρο και τον Αριστοφάνη, λιμοκτονεί καθημερινά σε χώρους που την έκαναν γνωστή και σεβάσμια στον πλανήτη, με όλα αυτά να δείχνουν ένα σχέδιο αυτοκτονίας κάθε Ελληνικής, ισχυρής στο χρόνο ταυτότητας.

Και τα λέω αυτά γιατί: 

Εμείς οι ίδιοι είμαστε που μας είπατε τον Μάρτιο του 2020΄"μείνετε μέσα, τηρείστε τα μέτρα και θα το ξεπεράσουμε μαζί..."

Απο τότε μέχρι σήμερα μπορείτε να θυμηθείτε πόσα ακόμη μας έχετε πεί; Πόσοι άνθρωποι, δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν και πόσες ζωές διαλύθηκαν; Τα πρόστιμα και οι περιορισμοί σας εδώ και ένα χρόνο δεν οδήγησαν πουθενά γιατί είμαστε ξανά ακριβώς εκεί που είμασταν πρίν απο έναν ολόκληρο χρόνο.

Με τη διαφορά ότι είμαστε πιο φτωχοί, εξαθλιωμένοι, κουρασμένοι, αγανακτισμένοι και εκτεθειμένοι αφού πλέον κάμφθηκαν οι αντοχές μας.

Να στέλνουμε μήνυμα για να πάμε να δούμε αν είναι καλά οι γονείς ή οι παππούδες μας; Είστε καλά, ποιοί σκέφτονται και αποφασίζουν τέτοια μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

Είδα σε ένα βίντεο σε τηλεοπτικό κανάλι μια κοπελίτσα που έδειχνε το χαρτί της βεβαίωσης της, πιστοποιώντας ότι έφυγε απο τη δουλειά της για να πάρει κάτι απο ένα κατάστημα και την ώρα που περίμενε ΜΟΝΗ ΤΗΣ έξω απο το κατάστημα, πέρασε ο άλλος και της λέει "θα σας γράψω είστε παράνομη". Γιατί ρε φίλε είναι παράνομη, τι έγκλημα έκανε ένα νέο εργαζόμενο κορίτσι και του στερείς 300 ευρώ απο το μισθό του; 

ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; 

Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε αυτόν τον σημαντικό για την σωματική και ψυχική υγεία, χώρο. Πόσο δύσκολο θα ήταν να περνάνε κάθε Παρασκευή ή  Σάββατο απο την Ανδρομάχη αθλητές, διαιτητές και παράγοντες κάνοντας το τεστ για να συμμετέχουν στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου; Εκεί είναι το κλιμάκιο σχεδόν καθημερινά για να κάνει τη δουλειά του. Όποιος δεν είναι καθαρός στο σπίτι του. Και κάτι πολύ σημαντικό, δημιουργείς έμμεσα μια ασφαλή φόρμα δεδομένων σε πανελλήνια κλίμακα για τις νεανικές ηλικίες των κατά τόπους περιοχών, η οποία κάθε εβδομάδα θα σου δίνει ξεκάθαρη εικόνα ώστε να αποφύγεις τους αιφνιδιασμούς.

"Σκοτώσατε" σε μερικές ημέρες το "νουσ υγιήσ εν σώματι υγιεί", το οποίο γεννήθηκε στη χώρα μας και έζησε σε όλο τον πλανήτη για χιλιάδες χρόνια. Επειδή με ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπων των επιτροπών σας, οι περισσότεροι δε γνωρίζετε τη δύναμη και το μεγαλείο αυτής της ιστορικής και ρητορικής φράσης.

Βγάλατε στους δρόμους τους μπαχαλάκηδες, τους χουλιγκάνους και τα κομματικά αρρωστημένα στελέχη σας, αδειάζοντας τα γήπεδα, και τα γυμναστήρια, κλείνοντας στα σπίτια τα παιδιά του αθλητισμού που αποτελούν τα αντίμετρα για όλους αυτούς τους κλώνους κακοποίησης της ανθρώπινης ζωής και υπόστασης και του Ελληνισμού.

Η γυμναστική στα σχολεία δεν πειράζει ούτε η ...στοίβαξη των παιδιών χειμωνιάτικα μέσα στις σχολικές αίθουσες. Θα μολυνθούν τα παιδιά όμως αν προπονηθούν στα δεκάδες στρέμματα ανοικτών αθλητικών χώρων ή κατά γκρούπ σε γυμναστήρια και κολυμβητήρια...

"Ατομική ευθύνη" λέτε, φωνάζετε και διαλαλείτε, την ώρα που στοιβάζετε τον κόσμο μέσα στα λεωφορεία και τα σούπερ μάρκετ, έξω απο τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία με την δικαιολογία πως "δεν γίνεται αλλιώς". Αναλάβετε λοιπόν τις ατομικές ευθύνες σας κι εσείς, γιατί είμαστε όλοι στα όρια μας και ούτε για εμάς πλέον "δεν γίνεται αλλιώς".

Πόσο σανό ακόμη να φάμε, έλεος καλοί μου επιστήμονες και πανέξυπνοι νομοθέτες μου. Φτάνει το τερματίσατε!

Καλοπροαίρετοι και υγιείς σκεπτόμενοι πολίτες είμαστε όχι ηλίθιοι...

Μπάμπης Πεΐδης

Αθλητικός Συντάκτης-Πρώην ποδοσφαιριστής

Μέλος της ομάδας "ΕΚΚΙΝΗΣΗ' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου