Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Σ. Πέτσα - Έκτακτη χρηματοδότηση 398.700 Ευρώ στην Πιερία - Θέματα κυνηγετικών συλλόγων - Κοινωφελής εργασία - Παράταση προγράμματος "Τρίτση"

Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης με τον Υπουργό ήταν η Υ.Α. για τη νέα έκτακτη χρηματοδότηση, με την οποία οι Δήμοι της Πιερίας χρηματοδοτούνται με 398.700 Ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. 

Η κυρία Μάνη επισήμανε περαιτέρω στον Υπουργό, κατόπιν της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, τα κύρια θέματα που της έθεσαν, τονίζοντας την ιδιαίτερη υπευθυνότητα και ευσυνειδησία που χαρακτηρίζει τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων. 

Του μετέφερε τις ενστάσεις που διατύπωσαν ενόψει προσεχούς νομοσχεδίου που θα αφορά τα δεσποζόμενα ζώα και τα αδέσποτα. Δύο από τις σημαντικότερες ενστάσεις τους, είναι η στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, μεταξύ των οποίων και τα κυνηγετικά σκυλιά και ο τρόπος μεταφοράς τους, με τον οποίο θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών του οχήματος, η ασφάλεια των άλλων αυτοκινήτων και των επιβατών τους όπως και η υγεία και η ασφάλεια των κυνηγετικών σκυλιών.

Η Βουλευτής έθεσε ακόμα στον κ. Πέτσα, ο οποίος είναι συναρμόδιος για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, ότι είναι αναγκαίο να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  εργαζομένων στους Δήμους και τις Περιφέρειες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μακροχρόνια άνεργοι. Είναι σημαντικό και για τους εργαζόμενους αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. να υπάρξει παράταση των συμβάσεων τους.

Συζητήθηκε επίσης το νέο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης», το οποίο ήδη παρατάθηκε. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν οι Δήμοι της Πιερίας, οι οποίοι μέσω του προγράμματος αυτού θα επιτύχουν να υλοποιήσουν σπουδαία έργα, με έμφαση στα έργα υποδομής και στο περιβάλλον. Όπως άλλωστε και τα έργα που αφορούν την Πιερία και εντάσσονται στο Πρόγραμμα Φιλόδημος II.

Τέλος, η Βουλευτής τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Πιερία και οι αυτοδιοικητικές της δομές, όπως και συνολικά η ελληνική περιφέρεια, και για το λόγο αυτό θα είναι πάντοτε στη διάθεση του Υπουργού για να συμβάλει με κάθε τρόπο από την πλευρά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου