Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: 25η Μαρτίου 2021- 200 χρόνια ελεύθερου ελληνικού βίου

200 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Επανάσταση του 1821, την αφετηρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την ενδοξότερη στιγμή του Ελληνικού Έθνους.

200 χρόνια από τη στιγμή που οι πρόγονοί μας, καθοδηγούμενοι από την αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία, όρθωσαν το ανάστημά τους και την αδούλωτη ψυχή τους, φωνάζοντας «Ελευθερία ή Θάνατος». 

Η φωνή τους ηχεί ακόμα και το μήνυμά τους είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο πατριωτισμός, η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, η θωράκιση της δημοκρατίας μας δεν είναι απλά καθήκον, είναι αιώνιες αξίες και ιδανικά, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ίδια την έννοια της ελληνικότητας.

Η Ελληνική Επανάσταση και οι Αγωνιστές της έχουν να μας διδάξουν πολλά, κυρίως όμως ένα, την αξία της ενότητας, της επιμονής και της ομοψυχίας. Πολλές φορές πέσαμε, αλλά πάντα σηκωνόμασταν και αγωνιζόμασταν ενωμένοι.

Οι ίδιες αρετές που θα μας βοηθήσουν και τώρα να απελευθερωθούμε σύντομα από τα δεσμά της παγκόσμιας πανδημίας. Με την βοήθεια πάντα της Παναγίας, της Υπερμάχου Στρατηγού, της Προστάτιδος όλων των Ελλήνων, που γιορτάζουμε σήμερα με ευλάβεια τον Ευαγγελισμό της.

Ακόμα και υπό τις ιδιάζουσες σημερινές συνθήκες, το μήνυμα της σημερινού επετείου θα φτάσει στα πέρατα του απανταχού Ελληνισμού. 

Και το μήνυμα είναι ένα. 

Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. 

Ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά. 

Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου