Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Λογότυπο από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους για την εορταστική Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση

 

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προχώρησε στο σχεδιασμό ειδικού λογοτύπου.

Το νέο λογότυπο δημιουργήθηκε μέσα από το συσχετισμό συμβόλων και αξιών, με σκοπό να αποδοθούν η κληρονομιά και οι αρχές της Ορθοδοξίας και της παράδοσης.

Έντονα χαρακτηριστικά σύμβολα, όπως ο Σταυρός, η ελληνική σημαία, το περιστέρι, το κλαδί ελιάς συνθέτουν κάποια από τα σχεδιαστικά στοιχεία. Το σήμα σχεδιάστηκε από τον αγιογράφο Θεόδωρο Βογδάνο.

Με τον σχεδιασμό του λογοτύπου  η τοπική Εκκλησία αναδεικνύει τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821 που είναι διαχρονικά, παράλληλα με τον  καταλυτικό ρόλο  και τη συμβολή της Εκκλησίας στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

          Το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί στην αλληλογραφία των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως, στις εκδηλώσεις της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.ά., ως μια ενιαία έκφραση ενότητας της Ιεράς Μητροπόλεως για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τον επετειακό εορτασμό της Επανάστασης του 1821 θα συνεχιστούν, πάντα υπό το συντονισμό και τη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου