Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τιμήθηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821 στις 12 Κοινότητες του Δήμου

Με επισημότητα τιμήθηκε στις 12 Κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνική Επανάσταση, την 25η Μαρτίου του 1821. 

Φέτος, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τη νόσο Covid-19, δεν πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις, τελέστηκε όμως, ακολουθώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, η επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς. Συγκεκριμένα, στη δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.κ. Αγαθόνικος, ενώ τον επετειακό Πανηγυρικό εκφώνησε ο Υποστράτηγος ε.α. και συγγραφέας Σωτήριος Μασταγκάς.


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της κάθε Κοινότητας, από τη δημοτική αρχή, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, τοπικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων, ενώ τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη των ένδοξων προγόνων μας, που έπεσαν στη μάχη υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας και της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου.  


Σύμφωνα με το μήνυμα του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης «Στην μεγάλη αυτή εθνική επέτειο, εμπνεόμαστε από το ιδανικά του Αγώνα της Ανεξαρτησίας καbι τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού για να υπερβούμε τις δύσκολες μέρες και να χαράξουμε σταθερή την εθνική μας πορεία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου