Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Θετικότητα στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Κατερίνης & για την περίοδο 16 έως 19/02/2021

 

Παραμένει η θετικότητα ως προς την έκκριση ιικού φορτίου Covid στα λύματα της Κατερίνης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργεί σε εβδομαδιαία βάση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Τα αποτελέσματα αφορούν δειγματοληψίες από λύματα που κατέληξαν στον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης, κατά την περίοδο 16 έως 19/02/2021.

Η έρευνα στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης, διεξάγεται μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην πόλη μας και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.

Η συστηματική παρακολούθηση για τον εντοπισμό του ιικού φορτίου του COVID-19  και των μεταβολών του στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού, η οποία συνιστά ένα αξιόπιστο εργαλείο διάγνωσης της διασποράς του ιού και πολύτιμη βοήθεια στη λήψη αποφάσεων για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας, συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου