Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Οι ΕΛ.Π.ΠΙ στο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ του Ε.Ο.Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 0m ΥΨ !

ΕΛ.Π.ΠΙ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ε.Ο.Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  0m ΥΨ !

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : «Γνωρίζω την Κατερίνη μαθαίνω την Πιερία»

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΊΑΣ συνεχίζουν ασφαλώς τις ποδηλατικές εξορμήσεις τους, λαμβάνοντας ΚΑΘΕ απαραίτητο μέτρο φύλαξης κατά του covid  , σύμφωνα με τις οδηγίες ΕΟΔΥ και πολιτικής προστασίας. Όπως είναι γνωστό οι άνθρωποι που αθλούνται συστηματικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν και εάν αρρωστήσουν περνάνε ευκολότερα την αρρώστια .

Το Summit Zero βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο στην παραλία της Γρίτσας, δίπλα στο λιμανάκι του Λιτοχώρου και 22 χλμ από την Κατερίνη.

Η Γρίτσα αν και αρκετά άγνωστη στον ευρύ τουριστικό κόσμο έχει σπουδαία ιστορία. Εδώ στις 28 Ιουλίου 1913 φτάνουν με καΐκι από την Θεσσαλονίκη οι Ελβετοί Fred Boissonas και Daniel Baud-Bovy, στη συνέχεια αναχωρούν για την πρώτη επιτυχημένη ανάβαση στις κορφές του Ολύμπου και την κατάκτηση του Μύτικα με την βοήθεια του ντόπιου οδηγού Χρήστου Κάκκαλου. Η περιοχή έχει ως προστάτες του άγιους Θεόδωρους και στο παρελθόν ονομαζόταν “Σκάλα του Αι Θόδωρου”.

 “To Summit Zero από το 2006 αποτελεί κέντρο φιλοξενίας για ταξιδιώτες και επισκέπτες, ορειβάτες και μη. Λειτουργεί υπο την μορφή καταφυγίου ή hostel δηλαδή διαθέτει κλίνες σε κουκέτες των 4 και 6 ατόμων. Η χωρητικότητα του είναι 20 άτομα, που μοιράζονται είτε ανα παρέες είτε αν φύλλο. Το Summit Zero έχει χαρακτηριστεί ως το παραθαλάσσιο σημείο αναφοράς των backpackers της περιοχής του Όλυμπου φροντίζοντας όχι μόνο για την ευχάριστη διαμονή των επισκεπτών αλλά και για κάθε είδους ταξιδιωτική βοήθεια και πληροφορία που προκύπτει.” 

Φυσικά είναι κλειστό αυτή την περίοδο , αλλά είναι ευκαιρία για μία ακόμη ποδηλατοβόλτα .Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. αποφεύγουν να  ποδηλατούν σε πολυσύχναστους δρόμους. Χρησιμοποιούν  κάθε διαθέσιμο παράδρομο ,χωματόδρομο, χαλικόδρομο για ασφαλέστερη μετακίνηση. Αυτό  το διάστημα ποδηλατούμε σε μικρές ομάδες 2-3 άτομα. Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άγνωστους (ούτε πολύ κοντά μεταξύ μας). Όποιος δεν τηρεί τις οδηγίες μας ΔΕΝ μπορεί να συμμετέχει .

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της  ομάδος που ακολουθούν ΑΣΦΑΛΩΣ τις οδηγίες για την τήρηση του ΚΟΚ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΕΛ.Π.ΠΙ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου