Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Οργή στο Twitter για ντελιβεράδες που παλεύουν στον χιονιά - "Μην παραγγέλνετε, βράστε κάνα αβγό Αντουανέτες"

 

Παρά την κακοκαιρία, το κρύο, το χιόνι και τους δρόμους που μοιάζουν με παγοδρόμιο κυρίως στα στενά, κάποιοι ανάγκασαν τα ντελίβερι να δουλέψουν και κάποιοι παραγγέλνουν καφέδες και όχι μόνο.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με ντελιβερά να παλεύει στα χιόνια για να παραδώσει την παραγγελία. Οι δρόμοι έγιναν δύσβατοι,εξαιτίας της χιονόπτωσης, με τις αρχές να αποτρέπουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Οι διανομείς φαγητού όμως, παρά τις αντίξοες συνθήκες ήταν στο πόστο τους.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε, φαίνεται ντελιβεράς να προσπαθεί να οδηγήσει το μηχανάκι του στους χιονισμένους δρόμους.

Σε μια άλλη περίπτωση μια φωτογραφία από την Εμμανουήλ Μπενάκη δείχνει έναν ντελιβερά να μεταφέρει στα χέρια το μηχανάκι του, το οποίο δεν μπορεί να οδηγήσει, καθώς το χιόνι στον δρόμο έχει γίνει πάγος. Στην περιγραφή της φωτογραφίας αναφέρει: "Απίστευτο, αλλά αληθινό. Διανομέας ανεβάζει με τα χέρια το μηχανάκι του στην Μπενάκη στα Εξάρχεια γιατί τον υποχρέωσαν να δουλέψει και σήμερα. Όπως μου είπε, "το πιστεύεις ότι και σήμερα κάποιοι παραγγέλνουν καφέ;".

Οργή στο διαδίκτυο

Η εικόνα των ανθρώπων που δουλεύον ντελίβερι κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της σωματικής τους ασφάλειας προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Συστάσεις του υπουργείου Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κλπ), ώστε, υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προέχει η προστασία των εργαζόμενων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν, ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

"Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζόμενων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου