Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Tα Special Souls του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης "ταξιδεύουν" στα Ιόνια Νησιά και γίνονται VIRAL (και Θέμα Επιμόρφωσης!)

 Tα Special Souls του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης, παρά το lockdown, "ταξίδεψαν" στα Ιόνια Νησιά κι έγιναν, για μία ακόμη φορά, VIRAL και Θέμα Επιμόρφωσης (Καλής Πρακτικής), στο πλαίσιο της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης) στο μάθημα των ξένων γλωσσών (Γαλλικά, Αγγλικά) και της παιδαγωγικής αξιοποίησης των εργαλείων web 2.0.

Διοργανωτές της σειράς των επιμορφωτικών δράσεων, που περιλάμβαναν και τα Special Souls -που δημιουργήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης, τη σχολική χρονιά 2019-20-, ήταν οι: Νάτση Χάιδω, Σ.Ε.Ε. ΠΕ05 – Γαλλικής Γλώσσας, Ηπείρου, Θεσσαλίας & Ιονίων Νήσων και η Αλεξανδροπούλου Μαριάνθη, Σ.Ε.Ε. ΠΕ06 – Αγγλικής Γλώσσας Ιονίων Νήσων.

Η δεύτερη συντονίστρια, Αλεξανδροπούλου Μαριάνθη, ήταν αυτή, που με παρότρυνση της συντονίστριας Αλεξάνδρας Αναστασιάδου (3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας), που είχε την παιδαγωγική ευθύνη του προγράμματος, τη χρονιά που υλοποιήθηκε, προσκάλεσε την καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας-δημοσιογράφο Μάρθα Γιαννακίδου, να συμμετέχει κι αυτή, με τη σειρά της, ανέπτυξε το story του πρωτοποριακού -και πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα-, concept του προγράμματος πολιτιστικών του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης, σ' ένα ταξίδι οπτικοακουστικής παρουσίασης 45 λεπτών!

Τίτλος του προγράμματος ήταν "Special Souls in English Lessons" και θεματική του η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού στην αγγλική γλώσσα, μέσω βιντεοσκοπημένων διαλόγων μαθητών-εκπαιδευτικών, με τη μορφή διαφορετικών role play, διαβαθμισμένης δυσκολίας, ανάλογα με τις δυνατότητες των μαθητών και τον βαθμό αγγλομάθειάς τους.

Το ακροατήριο της επιμορφωτικής δράσης, αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης, που εξέφρασαν την έκπληξη και τον θαυμασμό τους για το συνολικό αποτέλεσμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ειδικού σχολείου (Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και διαβάστε ενδεικτικά σχόλια εκπαιδευτικών, την ώρα της παρουσίασης), ενώ ταυτόχρονα μέσω των συντονιστών εκπαίδευσης, το πρόγραμμα και η παρουσίασή του, από την εκπαιδευτικό-δημοσιογράφο, Μάρθα Γιαννακίδου, θα... ταξιδέψει ηλεκτρονικά σε όλους τους ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς και τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της επικράτειας! Η συνέχεια στο... δεύτερο μέρος της σειράς!

Δημιουργικό, Παρουσίαση/Κείμενα σε ελληνικά και αγγλικά: Mάρθα Γιαννακίδου (ΠΕ06) Video & Photo Shooting: Νίκος Κολίτσης (ΠΕ02)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου