Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Αξιόπιστο τεστ κορονοϊού μέσω κινητού!

Τεστ κορονοϊού αξιόπιστο όσο και το PCR θα μπορεί να κάνει ο καθένας, όπου κι αν βρίσκεται, μέσω του κινητού τηλεφώνου του, χωρίς να χρειάζεται καμία βοήθεια από γιατρό ή εξειδικευμένο νοσηλευτή!

Τη δυνατότητα αυτή δίνουν μία επαναστατική συσκευή και μία εφαρμογή λογισμικού που δημιούργησαν επιστήμονες ερευνητές του πανεπιστημίου της Λιλ στη Γαλλία

Το σύστημα δοκιμάσθηκε με απόλυτη επιτυχία και αναμένεται τώρα συμφωνία με εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού για τη μαζική παραγωγή και την εμπορική του αξιοποίηση.

Η συσκευή τοποθετείται στη θύρα φόρτισης της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια πάνω σε ένα ηλεκτρόδιο σε σχήμα γλωττίδας τοποθετείται το ρινοφαρυγγικό δείγμα ή λίγο σάλιο.

"Ο ιός περιβάλλεται από πρωτεΐνες”, εξηγεί η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Σαμπίν Σουνέριτς. “Αυτές θα αναγνωρίζονται από το νανοσωλήνα που είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρόδιο. Στη συνέχεια, το  λογισμικό που θα έχουμε "κατεβάσει" στο  smartphone θα αναλύει τα δεδομένα. Σε 10 λεπτά θα μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα, να πει αν είσαστε θετικοί στον ιό ή όχι".

Στόχος της ομάδας είναι να διατεθεί αυτό το τεστ στην αγορά. "Έχουμε συζητήσεις με εταιρίες που κατασκευάζουν ηλεκτρόδια  για να μπορέσουμε να το βγάλουμε γρήγορα στην παραγωγή", ανέφερε ο Ντέιβις Ντέβος, νευρολόγος, καθηγητής ιατρικής φαρμακολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιλ. "Πάνω απ 'όλα θέλουμε να είναι εργονομικό, ώστε όλοι να μπορούν να κάνουν το τεστ με δείγμα σάλιου".

www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου