Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Προς παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει αποφασίσει την παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Νωρίτερα, όπως σημειώνει το επιμελητήριο, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

Εκπτώσεις με κλειστά μαγαζιά…

«Από την στιγμή που η προθεσμία που υπάρχει μέχρι τώρα, βρίσκει το λιανεμπόριο κλειστό εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση του κοροναϊού, κρίνεται από το υπουργείο ότι εφόσον δοθεί επιπλέον χρόνος για τις εκπτώσεις, θα κινηθεί καλύτερα η αγορά όταν αρθεί το lockdown. Όσο για το πότε θα γίνει αυτό, είναι πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν εξελίξεις που θα καθοριστούν από τον αριθμό των κρουσμάτων και την επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» σημειώνεται.

 Πάντως, συνεχίζει το επιμελητήριο, επαγγελματίες και φορείς – μεταξύ τους και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών – ζητούν από την κυβέρνηση την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου, με αυστηρά μέτρα προστασίας, και προκρίνουν την εφαρμογή του click in shop, που θα διευκολύνει τους καταναλωτές, αλλά θα δώσει και «ανάσα» στην αγορά, σε μία κρίσιμη περίοδο όπου η ύφεση που έφερε η πανδημία, απειλεί τη βιωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.

Νέος αριθμός για τα ψώνια

Τέλος το επιμελητήριο αναφέρει, ότι «σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η δημιουργία ενός πενταψήφιου αριθμού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο για ψώνια».

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία του νέου πενταψήφιου αριθμού από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

economico.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου