Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Παραγωγικό Σκασιαρχείο από τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Β Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ Κατερίνης,με υπεύθυνο τον καθηγητή Ηλία Μπατζογιάννη συμμετείχαν στη δράση «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την Apifon, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας που αναπτύσσει υπηρεσίες BusinessMessaging&MobileMarketing. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές είχαν μια διαδραστική συζήτηση, μυήθηκαν στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και ενημερώθηκαν για το αντικείμενο της εταιρείας και για θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Κυριακίδη, HRManager, σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα, τη διαδικασία συνέντευξης, τη σημασία των SoftSkillsκ.α. Έπειτα, η Ζώνη Καινοτομίας, θέλοντας να εισάγει μια καινοτόμα εργασιακή κουλτούρα βάσει των νέων συνθηκών τηλεργασίας, πρόσφερε στους μαθητές μια εναλλακτική 5λεπτη ομαδική δραστηριότητα stretching. 

Hδράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου, όπου οι μαθητές εξέτασαν μια μελέτη περίπτωσης και αξιοποιώντας όσα άκουσαν για την Apifon και το BusinessMessaging, παρουσίασαν σε ομάδες τα αποτελέσματά τους, ενώ νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η “ChocoGabie”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου