Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα το ιικό φορτίο στα λύματα της Κατερίνης

Θετική και όμοιων επιπέδων με της προηγούμενης εβδομάδας παραμένει η έκκριση ιικού φορτίου Covid στα λύματα της Κατερίνης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργεί σε εβδομαδιαία βάση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Τα αποτελέσματα αφορούν δειγματοληψίες από λύματα που κατέληξαν στον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης, κατά την περίοδο 09/02/2021 – 12/02/2021. 

«Η συστηματική παρακολούθηση για τον εντοπισμό του ιικού φορτίου του COVID-19  και των μεταβολών του στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού, τίθενται στο επίκεντρο της συνεργασίας μας με το συγκεκριμένο τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι δε, ιδιαίτερα σημαντική καθώς συνιστά ένα αξιόπιστο εργαλείο διάγνωσης της διασποράς του ιού και πολύτιμη βοήθεια στη λήψη αποφάσεων για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Η έρευνα στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης, διεξάγεται μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην πόλη μας και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου