Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Αλλαγή καιρού με συννεφιά και βροχή στη Μακεδονία

Αλλάζει ριζικά το μέχρι πρότινος ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού από την Κυριακή, καθώς αναμένονται βροχές κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η κακοκαιρία φέρνει θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 αναμένονται τοπικές βροχές στη Θράκη και βαθμιαία στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Κυκλάδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στη Θράκη τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, τα φαινόμενα μέχρι τα βράδυ θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16, στην Ήπειρο από 3 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο και στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, όπου τις βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν τοπικά σε 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου