Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας: Να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Από την πρώτη ημέρα έναρξης της Εκστρατείας Εμβολιασμού «Ελευθερία» οι φαρμακοποιοί στήριξαν τη διαδικασία κλείνοντας το μεγαλύτερο μέρος των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού. Πλήθος πολιτών απευθύνθηκε στο φαρμακοποιό της γειτονιάς του και εξυπηρετήθηκε άμεσα.

Τις τελευταίες ημέρες τέθηκε σε εφαρμογή ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60-64 και τα άτομα άνω των 75 ετών.

Παρατηρήθηκε όμως γρήγορα  πως ο αριθμός των διαθεσίμων ραντεβού ήτανε ελάχιστος και οι ελεύθερες θέσεις κλείσανε μέσα στις πρώτες ώρες.

Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα των 60-64 , η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε σχέση με της προηγούμενες  σε ολόκληρη την Πιερία μέχρι στιγμής λειτουργεί ένα μόνο εμβολιαστικό κέντρο το οποίο παρέλαβε περιορισμένο αριθμό εμβολίων.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τα άτομα άνω των 75 ετών. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού  τόσο στο Γ.Ν Κατερίνης όσο και στο Κ.Υ Κατερίνης. Ενώ από τη Δευτέρα το πρωί εξαντλήθηκαν οι θέσεις τόσο στο Κ.Υ Λιτόχωρου όσο και στο Κ.Υ Αιγινίου .

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πιερίας πως ο Φαρμακοποιός εμπλέκεται στη διαδικασία  μόνο  για το κλείσιμο του ραντεβού , στις διαθέσιμες ημέρες και ώρες. Ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων , των ελεύθερων ραντεβού  καθώς επίσης και ο αριθμός των  διαθεσίμων εμβολίων καθορίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων ,ακόμα και των διαθέσιμων αιθουσών στα είδη υπάρχοντα κέντρα για να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαδικασία και να φθάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα της ανοσίας.

Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να είναι στην διάθεση των πολιτών της Πιερίας.

Ο     πρόεδρος                                              Ο γενικός γραμματέας

ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                        ΠΑΧΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου