Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Πώς θα καταφέρετε να πιείτε αλκοόλ χωρίς να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος; Τι πρέπει να προσέξετε

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που ενώ προσπαθούν να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος στα επιθυμητά επίπεδα, παρατηρούν ότι η κατανάλωση αλκοόλ «σαμποτάρει» την προσπάθειά τους. Ενώ η με μέτρο κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει και ορισμένα οφέλη για τον οργανισμό, αυτά θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μπορείτε να πιείτε αλκοόλ χωρίς να παχαίνετε.

Φάτε πριν πιείτε αλκοόλ

Όταν το στομάχι σας είναι άδειο, το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αισθανθείτε τις επιδράσεις του μέσα σε δευτερόλεπτα. Αν όμως καταναλώσετε ένα γεύμα πλούσιο σε άπαχη πρωτεΐνη ή και καλά λιπαρά, τα οποία χωνεύονται και απορροφώνται αργά, δημιουργείται ένας φυσικός ανασταλτικός παράγοντας.

 Έτσι για να αποφύγετε επιδράσεις όπως η ζαλάδα ή και το γνωστό hangover την επόμενη ημέρα, δοκιμάστε να καταναλώσετε μια απολαυστική σαλάτα με κοτόπουλο που θα σας κρατήσει γεμάτους και θα αποτρέψει τις δυσμενείς επιδράσεις του αλκοόλ.

Μετρήστε (σωστά) τα ποτά σας

Εάν μετράτε τα ποτά σας ανάλογα με την ποσότητα που έχετε συνηθίσει να σας σερβίρουν τότε πιθανότατα να πέφτετε.. «έξω» στο μέτρημά σας. Πρακτικά, 12 ουγκιές ελαφριάς μπύρας (ένα μπουκάλι ή δοχείο), 5 ουγκιές κόκκινου ή λευκού κρασιού (λίγο μικρότερο από ένα δοχείο γιαουρτιού) και 1 σφινάκι ποτού έχουν περίπου την ίδια ποσότητα αλκοόλ και το καθένα περιέχει περίπου 100 θερμίδες.

Εάν υποτιμάτε την πρόσληψη, μπορεί να καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ από αυτό που υπολογίζετε κι επομένως περισσότερες θερμίδες.

«Κόψτε» ταχύτητα

Ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι ο γρήγορος ρυθμός, ακόμα και αν πρόκειται για ένα βράδυ. Για να επιβραδύνετε την αύξηση του επιπέδου αλκοόλ στο αίμα σας, ενδιάμεσα πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό κλασικό ή και ανθρακούχο.

Αυτή η απλή στρατηγική μπορεί να μειώσει τη συνολική κατανάλωση στο μισό.

Αφήστε τα συνοδευτικά

Τις περισσότερες φορές μαζί με τα ποτά σερβίρονται συνοδευτικά όπως πατατάκια, ξηροί καρποί, και ποπ κορν. Αν είναι ακριβώς μπροστά σας, είναι πολύ πιθανό να μπείτε στον πειρασμό και να τσιμπήσετε για αυτό επιλέξτε να μην συνοδεύσετε τα ποτά σας.

www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου