Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΕΛ.Π.ΠΙ : «Γνωρίζω την Κατερίνη, Μαθαίνω την Πιερία με ποδήλατο 2021»

 

Η ποδηλατοβόλτα από Κατερίνη μέχρι το αναψυκτήριο –γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς , στους Άγιους Απόστολους  , είναι μια  αγαπημένη  ασφαλής ,Κυριακάτικη συνήθως απόδραση ,  50χλμ …  «Ο ΕΟΣ Βροντούς δημιουργήθηκε το 1993. Αποτελεί έναν σημαντικό τοπικό φορέα που αποσκοπεί στην ανάδειξη κι αξιοποίηση της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του Ολύμπου και στη δημιουργία ορειβατικής συνείδησης των μελών και των φίλων του.

Διαθέτοντας σήμερα περισσότερα από 400 μέλη, προσπαθεί να αναδείξει τον ορεινό μας πλούτο μέσα από μια σειρά δράσεων, όπως ορειβατικές αναβάσεις, χάραξη και καθαρισμός μονοπατιών. Όντας μέλος της πολιτικής προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε δράσεις έρευνας και διάσωσης επισκεπτών του βουνού, φύλαξης και πυροπροστασίας, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας.


Η δράση του δεν τελειώνει εδώ. Οι επόμενοι στόχοι του είναι:

Η κατασκευή τεσσάρων οικογενειακών μονοπατιών (σύντομα τελειώνει αυτό της Αγ. Κόρης)

Η δημιουργία πάρκου  χλωρίδας και πανίδας του Ολύμπου  στο ρέμα της Αγ. Τριάδας.

Η κατασκευή αναρριχητικού πεδίου στην περιοχή της Αγ. Κόρης.  Η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο, ευελπιστούμε το Καλοκαίρι του 2015 ένα μέρος του να είναι έτοιμο.

Η πεζοπορία και στα υπόλοιπα  βουνά της Ελλάδας (εκτός από τον Όλυμπο και τα Πιέρια)…»

https://www.eosvrontous.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου