Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζονται τα «Φώτια 2021» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους με διαδικτυακό σεμινάριο

Συνεχίζονται τα  «Φώτια 2021» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με θέμα «Mατωμένα ράσα του ’21 στην Πιερία και την Ελλάδα» που φέτος είναι αφιερωμένα στον Εορτασμό 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και ώρες 5 με 8 το απόγευμα θα διεξαχθεί διαδικτυακόεκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό με τίτλο: «Προσεγγίζοντας την Επανάσταση του 1821 μέσα από τις ιστορικές πηγές: θεωρία και μεθοδολογία ένταξης των ιστορικών πηγών στην Α/θμια και στη Δ/θμια Εκπαίδευση». 

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας και υποστηρίζεται οργανωτικά και επιστημονικά από τις/τους Σ.Ε.Ε. Α/θμιας Εκπαίδευσης που έχουν στην παιδαγωγική και επιστημονική τους ευθύνη Δημοτικά σχολεία του νομού Πιερίας, κ. Νικόλαο Γραίκο, καΕυαγγελία Μπούτσκου, κα Αντωνία Χαρίση και την Σ.Ε.Ε. κα Βαΐα Αγγέλη που έχει στην επιστημονική της ευθύνη τις/τους φιλολόγους των σχολείων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. 

Η συνεργασία αυτή με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  ενισχύει την εξωστρέφεια της τοπικής Εκκλησίας που προωθεί τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολη με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν θεωρητικά ζητήματα, τα οποία αφορούνστη σημασία των πηγών στην ιστορική επιστήμη και στην εκπαίδευση και στο ρόλο τους στην ανάπτυξη ιστορικής σκέψης και συνείδησης στα παιδιά. 

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν μέθοδοι ερμηνείας των πηγών στο μάθημα της Ιστορίας της Α/θμιας και της Δ/θμιαςΕκπ/σης με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα που σχετίζονται με την Επανάσταση του 

1821.  Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα είναι το εξής:

16.45 – 17.00 Διαδικτυακή σύνδεση 

17.00 – 17.10 Χαιρετισμοί

17.10 – 17.30 Βαΐα Αγγέλη, Σ.Ε.Ε. ΠΕ02 

«Η αξιοποίηση των ιστορικών πηγών κατά τη διδασκαλία της Ιστορίας» 

17.30-18.30 Βαΐα Αγγέλη, Σ.Ε.Ε. ΠΕ02 Φιλολόγων

«Προσεγγίζοντας την Επανάσταση του 1821 μέσα από τις γραπτές ιστορικές πηγές»

18.30-19.30 Νικόλαος Γραίκος, Σ.Ε.Ε. ΠΕ70 

«Οι πολυτροπικές πηγές στο μάθημα της ιστορίας: μέθοδοι ερμηνείας και παραδείγματα»  

19.30-20.00 Συζήτηση 

Συντονίζουν οι Σ.Ε.Ε. Ευαγγελία Μπούτσκου και Αντωνία Χαρίση    


Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιαςΕκπ/σης και σε εκπαιδευτικούς της Β/θμιαςΕκπ/σης που διδάσκουν Ιστορία, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής στα e-mail: graikos@otenet.gr (Νικόλαος Γραίκος), angelivana18@gmail.com (Βαΐα Αγγέλη), antcharisi@sch.gr (Αντωνία Χαρίση), ebutsku@otenet.gr (Ευαγγελία Μπούτσκου).

Η διαδικτυακή σύνδεση θα γίνει στον σύνδεσμο: 

https://minedu-primary.webex.com/meet/ngraikos.  

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου