Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Από 2 Φεβρουαρίου 300 ευρώ πρόστιμο για αναμονή σε καφετέριες

Τσουχτερό πρόστιμο για τους πελάτες που παραμένουν για να παραλάβουν καφέ ή φαγητό με take away μέσα η έξω από το κατάστημα.

Νέα μέτρα για καφετέριες και καταστήματα εστίασης που παραμένουν ανοιχτά με take away, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα από Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, απαγορεύεται η παραμονή των πελατών που περιμένουν για take away εντός ή εκτός της επιχείρησης. Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης του lockdown για τον κορονοϊό οι καταναλωτές που περιμένουν στο χώρο ευθύνης μιας επιχείρησης θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».

Μάλιστα η ΚΥΑ αναφέρει ότι το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης φτάνει τις 3.000 ευρώ. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN TV, το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των επαγγελματιών που σημειώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν αστυνόμευση στον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησής τους.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive – through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου