Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Με ασφάλεια και τάχιστη εξυπηρέτηση η 1η ημέρα διανομής τροφίμων κλπ. σε άπορους δημότες Κατερίνης

* ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/2 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2/2021, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. 

Τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης άρχισε από σήμερα, Τετάρτη 24/2, να διανέμει ο Δήμος Κατερίνης σε άπορους δημότες που δικαιούνται Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ)». 

Η διανομή που ξεκίνησε στον χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, στην Ανδρομάχη, θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, από 09:00 π.μ. έως 15:30 και Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, από 09:00 π.μ. έως 14:30.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με αυστηρή τήρηση των κανονισμών υγιεινής και των οδηγιών - μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού 19. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται στον χώρο διανομής φορώντας μάσκες προστασίας και παραμένοντας στο όχημά τους ή στο ΤΑΞΙ. 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. 

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη παράδοση και παραλαβή των τροφίμων και άλλων ειδών ανάγκης, έχει εκπονηθεί σχέδιο, σε τριήμερη βάση διανομής, με σκοπό να μην υπάρχουν μεγάλες ουρές οχημάτων αλλά και να αποφεύγεται οποιοσδήποτε συνωστισμός. 

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 

Η όλη διαδικασία συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 25/2 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26/2 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, δηλαδή οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. 

Για να συνεχιστεί όμως η γρήγορη, απρόσκοπτη και χωρίς συνωστισμό παράδοση και παραλαβή των προϊόντων, παρακαλούνται οι δικαιούχοινα προσέρχονται τις ημέρες και ώρες που τους υποδεικνύεται κατά την ενημέρωση τους.

Επίσης, εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι όπου ένας ωφελούμενος ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του δεν μπορεί να είναι αυτοπροσώπως παρών για την παραλαβή των προϊόντων (π.χ. για λόγους υγείας κλπ.), τότε τα προϊόντα μπορεί να τα παραλάβει τρίτο πρόσωπο, προσκομίζοντας όμως όλα τα ως άνω δικαιολογητικά καθώς και εξουσιοδότηση παραλαβής. 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ. 

Αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας παράδοσης και παραλαβής τροφίμων και άλλων ειδών σε άπορους δημότες, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος που κύλισε ομαλά η πρώτη ημέρα χορήγησης τροφίμων και άλλων ειδών σε δημότες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η περίοδος, είναι δύσκολη τόσο από υγειονομικής πλευράς, όσο και από πλευράς οικονομικής. 

Εμείς ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας εξασφαλίζοντας τη συνέχιση κάποιων προγραμμάτων, όπως είναι το ΚΕΑ ΤΕΒΑ, για να ανακουφίζουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες πληθυσμού που ζουν καθημερινά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κατερίνης Κώστα Λιακόπουλο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιαλό, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Κατανάπου εποπτεύει αυτού του προγράμματος, καθώς και όλα τα στελέχη του Δ.Κατερίνης που στήριξαν και στηρίζουν το εν λόγω πρόγραμμα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου