Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η Vodafone φέρνει το 5G στην Κατερίνη

 

H Vodafone ενεργοποιεί το Vodafone Giga Network 5G. Το πρόγραμμα για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα και Ρόδο.

Ξεκινώντας το Vodafone Giga Network 5G πρώτα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στόχος της Vodafone είναι να έχει επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη 40% έως τον Μάρτιο του 2022.

Το νέο υπερσύγχρονο δίκτυο θα δώσει πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και να δώσουν άλλη διάσταση στην εκπαίδευση, απελευθερώνοντας νέες δυνατότητες για όλους.

Η νέα γενιά τεχνολογίας 5G, με απίστευτα υψηλές ταχύτητες και άμεση απόκριση, θέτει νέες βάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιτάχυνση της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

«Σταδιακή διάθεση υπηρεσιών 5G»

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε τη σταδιακή διάθεση υπηρεσιών 5G προς τους πολίτες και επιχειρήσεις της χώρας μας. Το Vodafone Giga Network 5G, μία νέα γενιά τεχνολογίας, θα βοηθήσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, θα επιταχύνει την οικονομία και θα μεταμορφώσει την Ελλάδα σε μία ψηφιακή κοινωνία, ισότιμη για όλους.

Στη Vodafone, επενδύοντας σταθερά στην ανάπτυξη τεχνολογιών και υπηρεσιών νέας γενιάς για τα επόμενα χρόνια, έχουμε στόχο μέσα από το δίκτυο μας να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της πορείας της χώρας προς το αύριο.

Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G. Είμαστε υπερήφανοι που αναλαμβάνουμε αυτό το σπουδαίο έργο για να βοηθήσουμε να αλλάξει η Ελλάδα».

Οι 17 πρώτες πόλεις για το 5G της Vodafone

Με πρώτους σταθμούς περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που το Vodafone Giga Network 5G λειτουργεί ήδη, στο πρόγραμμα έως τον Μάρτιο του 2022 έχουν μπει άλλες 15 πόλεις. Το Vodafone Giga Network 5G παράλληλα με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα «τρέξει» σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα και Ρόδο.

Πηγή: fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου