Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Pieria Weather - Ραγδαία μεταβολή ο καιρός από αύριο το μεσημέρι στην Βόρεια Ελλάδα


Καλησπέρα στην ομάδα. Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το μεσημέρι στην Βόρεια Ελλάδα. Πολύ έντονα φαινόμενα αναμένεται να δεχθεί η ανατολική Μακεδονία και κυρίως η Θράκη-Απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για 26-27 Ιανουαρίου 2021:

-Βαρομετρικό χαμηλό εισερχόμενο από το Ιόνιο θα κινηθεί ανατολικότερα και από τον ηπειρωτικό κορμό θα εισέλθει στο κεντρικό Αιγαίο. Κινούμενο Α-ΒΑ προς την μαύρη θάλασσα αναμένεται εκβάθυνση του χαμηλού και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα σφοδρά φαινόμενα στην Θράκη.

-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι της Τρίτης. Βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές και έντονες χιονοπτώσεις αρχικά στα πολύ ορεινά τμήματα και προς το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Νέα υποτροπή του καιρού αναμένεται τα ξημερώματα της Τετάρτης ,κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ,όπου αναμένεται να χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα ωστόσο -εκτός της Χαλκιδικής-αναμένεται να είναι ασθενή και παροδικά. Ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης. Η θερμοκρασία σε πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 6-7 βαθμούς ακόμα και σε πεδινές περιοχές ,ενώ τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να πέσει και κάτω από το 0.

--ΠΙΕΡΙΑ: Μεταβολή του καιρού αναμένεται και στον Νομό Πιερίας από τις μεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης . Βροχοπτώσεις σε όλες τις περιοχές του Νομού μας και ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στις πολύ ορεινές περιοχές πάνω από τα 1200-1300 μέτρα. Προς το απόγευμα οι χιονοπτώσεις αναμένεται να κατέλθουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα (800μ+)και προς την λήξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να χιονίσει παροδικά ακόμα και σε περιοχές με πιο χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο, μετά της 10 το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Όσον αφορά την υποτροπή τα ξημερώματα της Τετάρτης στις ανατολικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ,υπάρχει μια μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για νιφάδες σε πεδινές περιοχές του νομού ακόμα και μέσα στην Κατερίνη. Να τονίσω βέβαια πως ακόμα και η νιφαδόπτωση που έχει μικρή πιθανότητα να συμβεί θα έχει πολύ παροδικό χαρακτήρα . Κατά την διάρκεια της Τετάρτης αναμένεται προοδευτική βελτίωση του καιρού σε όλο τον Νομό Πιερίας. Πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος την Τετάρτη και την Πέμπτη με την θερμοκρασία κυμαίνεται από 2-6 βαθμούς την Τετάρτη και -1 έως 6 την Πέμπτη. Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

-ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μεταβολή με ισχυρές βροχοπτώσεις ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν με ιδιαίτερη ένταση μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές περιοχές και προς το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και στην πόλη της Φλώρινας για λίγες ώρες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Βράδυ της Τρίτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ την Τετάρτη αναμένεται ολικός παγετός ακόμα και στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

ANΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Καθώς το χαμηλό θα κινείται προς το ΒΑ Αιγαίο το απόγευμα της Τρίτης αναμένονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις η οποίες ίσως δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά όλη την διάρκεια της νύχτας και προς τα ξημερώματα αναμένεται να χιονίσει πυκνά ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θράκης . Κυρίως περιοχές του Έβρου έχουν πολλές πιθανότητες για σφοδρές χιονοπτώσεις και σε μηδενικό υψόμετρο. Ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Λαγδάρης Βασίλης

Pieria Weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου