Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Pieria Weather - Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου με χιονοπτώσεις σε όλη την Μακεδονία

Σχολείο Κολινδρού

Καλημέρα!!!Τα προγνωστικά μοντέλα  Λαμβάνοντας πλέον  live δεδομένα από την είσοδο της διαταραχής στην Ελλάδα εμφανίζουν την σύγκλιση με τα έντονα φαινόμενα  νοτιότερα σε σχέση με χθες βάζοντας στο επίκεντρο κυρίως την Ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά.

Χιονοπτώσεις μετριας εντασης που κατά τοπους ισως γίνονται και πιο έντονες θα δεχθεί και η Βόρεια Ελλάδα  το πρώτο μισό του Σαββάτου με πιθανότητα να ασπρίσουν -έστω και λίγο - ακόμα και πεδινά τμήματα . 

••Αναλυτικά Πρόγνωση για Σάββατο :

Μεταβολη του καιρού αναμένεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου με χιονοπτώσεις σε όλη την Μακεδονία ακόμα και σε πεδινές περιοχές .Στην δυτική Μακεδονία αναμένεται να το στρώσει και μέσα στις πόλεις .Στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι μέτριας εντασης ενώ στην Ανατολική ασθενή .Αναμένεται να χιονίσει  σε πολεις οπως η Φλωρινα ,Κοζάνη .Καστοριά ,Γρεβενά ,Βέροια,Νάουσα ,Έδεσσα ,Λαρισσα ,Βόλος ,Τρίκαλα ,Λαμία ,Λιβαδειά .Θα χιονίσει επισης και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης !!

Στο Νομό Πιερίας από τα ξημερώματα  αναμένονται χιονοπτώσεις ασθενους εως μέτριας έντασης ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα  .Οι χιονοπτωσεις ισως ενταθούν πρόσκαιρα  τις πρώτες πρωινές ώρες  κυρίως στην Νότια Πιερία . Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς το μεσημέρι και προοδευτικά μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει . Αναμένεται να το στρώσει σε όλες τις ορεινές(15-20εκατοστα  ) ,ημιορεινές (8-10εκατοστα ) αλλά και ημιπεδινες (70μετρα υψόμετρο +\2-5εκατοστα) περιοχές του Νομού μας .Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Κατερίνης αναμένεται να χιονίσει  και ισως να το στρώσει  πρόσκαιρα .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω  πτώση και αναμένεται να πέσει στους -2 το βράδυ του Σαββάτου και τους -5 το βράδυ της Κυριακής .Στις ορεινές περιοχές ίσως πέσει και κάτω από τους -9.Τις μεσημβρινές ώρες δεν αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές τους 2 βαθμούς τοΣάββατο και την Κυριακή . Μεγάλα ύψη χιονιού αναμένεται να δεχθούν  η Θεσσαλία και η κεντρική στερεά κυρίως στα ανατολικά τους τμήματα ακόμα και σε πεδινές περιοχές .

Pieria Weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου