Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Καταγγελία Τσιαμπέρα: Δήμαρχε εδώ και τώρα, ΜΥΝΗΣΕΙΣ ή αλλιώς, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Διάβασα με προσοχή την επιστολή παραίτησης απο την προεδρία του ΟΠΠΑΠ και ανεξαρτοιτοποίησης του Νίκου Τσιαμπέρα. Πέρα απο τις γενικότητες για τους λόγους της απόφασης του και την πικρία του, η επιστολή περιέχει παραγράφους που δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες απο το δημαρχείο γιατί ισοπεδώνουν κάθε έννοια σωστής λειτουργίας και αξιοπιστίας.

Και όταν μιλάμε για απαντήσεις, δεν εννοούμε νέες απαντητικές επιστολές, ντρίμπλες και χάιδεματάκια αλλά ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να "λάμψει" η αλήθεια. Διαφορετικά θεωρώ ότι θα κλονιστούν θεμέλια, οράματα, πιστεύω και προσωπικότητες εμπλεκομένων, με τα χειρότερα, να έπονται για όσα με αγώνα κερδίσαμε μαζί τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές...

Δεν μπορεί κανένας Τσιαμπέρας ή Πεΐδης ή οποιοσδήποτε άλλος να κάνει δημόσια τέτοιες καταγγελίες και να μην οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Στήριξα και στηρίζω αυτή την προσπάθεια και αναμένω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Μπάμπης Πεΐδης

Η επιστολή του Νίκου Τσιαμπέρα με χρωματισμένες τις ...επίμαχες καταγγελίες του:

<<Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. ΟΠΠΑΠ Κατερίνης και την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, του συνδυασμού "Εκκίνηση".

Για το υπόλοιπο της θητείας μου θα παραμείνω ενεργός και μάχιμος, ως ελάχιστη ανταπόδοση στην μεγάλη τιμή των συνδημοτών μου να με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο.

Από την πρώτη μέρα της εκλογής μου και ανάληψης διοικητικών καθηκόντων θεώρησα, ως εμπεδωμένη πεποίθησή μου, το αίσθημα της ανάληψης ευθύνης και όχι της εσφαλμένης αντίληψης περί ανάληψης εξουσίας. Αυτή η διαμετρικά αντίθετη, δυστυχώς, πεποίθηση μου, με ορισμένα μέλη της διοίκησης βάθαινε καθημερινά το ρήγμα ανάμεσα μας. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που το ποτήρι ξεχείλισε.

Ύστερα από πολλές προσωπικές οχλήσεις και επισημάνσεις στον Δήμαρχο για ορατό πολυεπίπεδο εκτροχιασμό της διοίκησης αντιμετώπισα ώτα κλειστά και σταδιακή αλλά εντεινόμενη περιθωριοποίηση μου από τον Δήμαρχο και το ιδιότυπο Διευθυντήριο, που λειτουργεί στο Δήμο μας. Παρά ταύτα επέμεινα, ουκ ολίγες φορές, να επιστήσω στον Δήμαρχο τις αντιρρήσεις μου για μία σειρά ζητημάτων, που απέκλιναν παρασάγγας από τον αξιακό μου κώδικα. Άλλωστε δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια σε άλλη περίπτωση, γιατί η δημοτική ομάδα συνεδρίασε μόνο δύο φορές. Δεν αισθάνθηκα, όμως, ποτέ πως βρίσκομαι σε πολιτικό αδιέξοδο, διότι για εμένα ήταν πάντα ανοικτός ο δρόμος της πολιτικής αξιοπρέπειας και του πολιτικού ορθολογισμού.

Η δημοτική ομάδα μετατράπηκε σε ομάδα συμβούλων δύο ταχυτήτων. Με απλά λόγια κατέστη ολοφάνερο από τους πρώτους μήνες κιόλας της θητείας μας, η δημιουργία ομάδας μέσα στην ομάδα της διοίκησης. Μία ομάδα δημοτικών συμβούλων, εν είδει διευθυντηρίου, με χαρακτηριστικά παρέας, αλλά πλήρους αντιθεσμικής ενδοπαραταξιακής συμπεριφοράς έναντι όλων των υπολοίπων συμβούλων, όπου λειτουργούσε με τρόπο, που δυστυχώς επεφύλασσε για τους υπόλοιπους ρόλο "πολιτικών αχθοφόρων".

Το μείζον πρόβλημα όμως δεν ήταν μόνο ένα στρεβλό διοικητικό μοντέλο, καθώς και οι πολλές αστοχίες αλλά κυρίως η υιοθέτηση πολιτικών επιλογών και αποφάσεων σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί.

Συγκεκριμένα:

- Τακτοποίηση συγγενικών προσώπων σε έμμισθες θέσεις.

- Αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης.

- Στοχευόμενες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες (ΙΚΕ), συσχετιζόμενες με πρόσωπα πέριξ του Δημάρχου και μελών της διοίκησης.

- Μεθόδευση διεύρυνσης της πλειοψηφίας με όρους "απλής αναλογικής" και "καρέκλας" με συνέπεια την αλλοίωση της βούλησης των συνδημοτών μας.

- Ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ (Μεταναστευτικό) χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά μεθοδεύεται, με όποιες πιθανές ολέθριες συνέπειες στο άμεσο μέλλον (Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος μας είναι και τουριστικός).

- Πλείστες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και σπατάλης.

- Παντελής έλλειψη οράματος και σχεδιασμού στο Δήμο, κ.α..

Όλα αυτά και πολλά άλλα ξεχείλισαν το ποτήρι.

Τους τελευταίους 15 μήνες, με όρους πολιτικής ταπεινότητας, χωρίς παραπανίσιους φανφαρονισμούς υπηρετώ από την θέση του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης. Τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου θα προβώ σε αναλυτικό απολογισμό του έργου μου. Αυτό θα αποτελέσει και την απάντηση στους υποβολείς των λιβελογραφημάτων, όπου με ανοίκειες, συκοφαντικές και άνανδρες επιθέσεις προσπαθούν να με πλήξουν.

Κλείνοντας δηλώνω πιστός στις ίδιες αρχές και αξίες που πρέσβευα και προεκλογικά. Οικοδομώντας μία σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού με τους συνδημότες μου, υπερθεματίζοντας τα θετικά και αναθεματίζοντας τα αρνητικά.>>

Με τιμή

Δημοτικός Σύμβουλος

Νίκος Τσιαμπέρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου