Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων εισηγήθηκαν οι ειδικοί - Τι θα γίνει στις κόκκινες περιοχές

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές και οι μαθητές να συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πράσινο φως για το άνοιγμα των Γυμνασίων-Λυκείων της χώρας άναψε η επιτροπή των ειδικών. Ωστόσο οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές και οι μαθητές να συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Έτσι ουσιαστικά στις κόκκινες περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Υπενθυμίζεται πως το ίδιο είχε αναφέρει και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, η οποία είχε τονίσει πως τα σχολεία στις περιοχές που δεν είναι στο κόκκινο θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί είχαν καταστήσει σαφές πως θέλουν ακόμη μία εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσουν και για τις υπόλοιπες βαθμίδες στις κόκκινες περιοχές, καθώς ακόμη δεν έχουν στα χέρια τους περεταίρω στοιχεία σχετικά με την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Οι μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες εντός και εκτός των τάξεων. Μάλιστα θα ανοίξει και γι΄αυτούς η ειδική πλατφόρμα για τα τεστ, ώστε να μπορούν να υποβάλλονται σε εξέταση στο κοντινότερο ιατρικό κέντρο της περιοχής τους.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου